26 august 2019

To do: Obiceiuri sănătoase de antreprenor

Când îți place ceea ce faci te implici cu tot ce ești pentru ca proiectul la care lucrezi să fie un succes. Pentru a reuși este nevoie însă să dezvolți câteva obiceiuri (multe repetitive) care să te ajute să îți păstrezi un stil de viață cât mai bun. Energia nu vine de la sine și de multe ori este destul de ușor să resimți un nivel mare de oboseală. 

Dacă credeai că toți marii antreprenori s-au concentrat doar pe muncă, greșești. Desigur, este extrem de important să ai obiective, să-ți dezvolți compania și să te autodepășești, dar toate lucurile trebuie făcute cu măsură. 

De exemplu, CEO-ul Twitter Jack Dorsey, meditează zilnic timp de 30 de minute. Potrivit Forbes, acesta se trezește de fiecare dată la ora 5 dimineața. Dorsey consideră importantă meditația deoarece, conform lui, reduce anxietatea și stresul și îl ajută să se concentreze pe tot parcursul zilei.

Seth Godin (care a semnat multe din cărțile pe care probabil le ai în bibliotecă) bea un smoothie în fiecare zi, în loc de micul dejun cu ingredientele clasice. Prima masă a zilei este extrem de importantă, de aceea e bine să nu o ignori, oricâte lucruri ai avea de rezolvat.

Într-un articol dedicat aceluiași subiect, publicația Medium mai spune că între obiceiurile sănătoase ale unui antreprenor trebuie să se mai numere și prioritizarea. Cel mai util este să începi fiecare zi cu cel mai greu lucru pe care îl ai în listă. Tot ei spun că este esențial să citești în fiecare zi sau să asculți podcast-uri. Acest tip de activitate te va menține mereu actual și te va ajuta să înveți lucruri noi.

Nu uita de comunitate și de importanța socializării. Ieși din mediul tău, discută măcar timp de o oră cu prietenii sau familia în parc sau la o cafenea potrivită stilului tău. Mai mult decât atât, tinerii antreprenori au declarat pentru Forbes cât este de important ca între întâlniri, ședințe și călătorii de afaceri să-ți faci timp să gătești o cină chiar la tine acasă, în confortul și mediul construit exact așa cum îți place. 

Ca să schimbi lumea, ai nevoie de energie! Îți încarci bateriile în vacanță, dar le menții pe tot parcursul anului cu puțină organizare!