Taxa educațională

Taxa de școlarizare pentru studenții care vor începe studiile în luna septembrie 2019 este 7.500 EUR/ an, cuantumul rămânând fix pe perioada celor 4 ani de studii.

Ce include taxa de studii:

 • cheltuielile de transport și cazare în Amsterdam (6 săptămâni de la începutul anului I).
 • accesul la cursurile, spațiile de învățare și la experții EA- The Entrepreneurship Academy.

Ce nu include taxa de studii:

 • costurile de transport, cazare și masă pentru pentru cele 4-6 săptămâni aferente călătoriilor de învățare din anii II și III (Learning Journeys) de pe continente diferite.
 • costurile de transport și cazare pentru cele 25 de săptămâni petrecute la Team Academy, Amsterdam din anul IV.

Aceste costuri vor fi acoperite din profiturile realizate de către echipele de studenți pe parcursul anilor de studiu anteriori.

 

Modalități de finanțare

Studenții EA- The Entrepreneurship Academy care au anumite dificultăți materiale în a susține costul presupus de taxa de școlarizare se bucură anual de sprijinul și suportul companiilor și oamenilor de afaceri din România  prin finanțări ale programului de licență sub forma unor burse de susținere. Astfel, ei au la dispoziție o serie de soluții:

 1. Obținerea sponsorizărilor individuale – acesta este un demers propriu al studentului care contactează diverse companii, antreprenori sau apelează la comunitatea din jurul său pentru a obține sponsorizarea taxei de școlarizare.
 2. Participarea la competiții de strângere fonduri – EA – The Entrepreneurship Academy facilitează participarea la Swimathon, un eveniment de strângere de fonduri pentru anumite proiecte.
 3. Referral Fee – elevii acceptați și confirmați la EA – The Entrepreneurship Academy  primesc un referral fee atunci când vin cu recomandări pentru alți candidați care sunt acceptați și care , la rândul lor, își confirmă locurile.
 4. Bursele de susținere – sunt destinate elevilor care aplică la EA – The Entrepreneurship Academy , sunt acceptați, își confirmă locul și demonstrează că au o situație financiară foarte delicată. Aceste burse pot fi accesate doar în anul I, fiind oferite pe o perioadă de 4 ani, cu condiția ca anumite criterii academice să fie îndeplinite an de an. Bursele sunt cuprinse între 1000 EUR/an și 50% din valoarea taxei/an (în cazuri speciale, pot fi și mai mari).
 5. NEW! Student loans – începând cu promoția de studenți aleasă din toamna 2019, va exista posibilitatea unui împrumut bancar, prin care pot fi accesate sume cuprinse între 2.000 EUR și 50% din taxa de școlarizare cumulată pe toți cei 4 ani de studiu. Împrumutul devine rambursabil după absolvirea facultății, într-o perioadă de maxim 5 ani, pe durata facultății achitându-se doar o dobândă lunară. În curând vom reveni aici cu regulamentul final.

Contributorii la fondul de burse sunt antreprenori, companii și experți EA, partenerul principal fiind compania NN, care susține studenții încă din 2016. Deschiderea procesului de aplicare la burse se face de 2-3 ori pe an iar studenții eligibili sunt anunțați direct.

 

Regulamentul general de aplicare

Procesul de aplicare la bursele de susținere începe după ce un candidat a fost acceptat de comisia de admitere EA- The Entrepreneurship Academy și după ce acesta a confirmat locul, prin plata depozitului. Fondul de burse se află într-o actualizare permanentă iar deschiderea procesului de aplicare se comunică punctual studenților acceptați de către echipa EA și are loc de două sau trei ori pe an (în funcție de cuantumul obținut).

Fiecare candidat poate aplica la una sau mai multe burse de susținere, iar suma totală pe care o poate primi nu poate depăși jumătate din valoarea taxei de școlarizare pe an.

Bursele de susținere sunt acordate de către companii și antreprenori români, care își doresc să sprijine viitorii studenți-antreprenori care au anumite dificultăți materiale în a susține costul școlarizării. Acestea pot fi între 1.000 și 3.000* euro pe an, timp de 4 ani.

Procesul de aplicare pentru bursele de 1.000 euro cuprinde următoarele etape:

 • aplicantul alege bursele la care dorește să aplice;
 • realizează un video de maximum 3 minute, în limba engleză, în care răspunde la întrebarea pe care o va primi de la compania sau de la antreprenorul care oferă bursa;
 • completează formularul electronic (link-ul pentru el va fi trimis prin e-mail, odată cu anunțarea deschiderii procesului de aplicare pentru burse);
 • întocmește un dosar cu documente justificative (emise de autoritățile competente – mai multe informații vor fi acordate odată cu anunțarea deschiderii procesului de aplicare pentru burse) pentru a reflecta clar situația financiară a familiei.

Pentru acordarea burselor în valoare de 3.000* euro, pe lângă etapele de mai sus, va mai fi nevoie de un ultim pas care va consta într-o discuție cu părinții aplicanților și echipa EA- The Entrepreneurship Academy.

*în funcție de cuantumul de burse obținut, bursa de 3.000 euro pe an poate să mai crească.