Pentru studenții acceptați până la sesiunea de admitere din mai 2020 (inclusiv) și care își confirmă locul, taxa de școlarizare este 9.000 EUR/ an, cuantumul rămânând fix pe perioada celor 4 ani de studii.

Taxa de studii include accesul la cursurile, spațiile de învățare și la experții EA- The Entrepreneurship Academy.

Taxa de studii nu include costurile de transport, cazare și masă pentru cele 4-6 săptămâni aferente călătoriilor de învățare din anii I, II și III (Learning Journeys) de pe continente diferite. În primul an, călătoria de învățare are loc în Amsterdam și este organizată de EA-The Entrepreneurship Academy, având un cost fix de 2.000 EUR, care se plătește o dată cu plata semestrului 1. În anii următori, călătoriile de învățare vor fi în locații diferite, fiind organizate de studenți.

Aceste costuri vor fi acoperite din surse proprii sau din profiturile realizate de către echipele de studenți pe parcursul anilor de studiu anteriori.

Early Bird: Tinerii care aplică până la data de 31 decembrie 2019 vor avea echivalat, din partea facultății, costul pentru Learning Journey din anul I (nu vor mai plăti cei 2.000 EUR aferenți).

În contextul actual, al pandemiei COVID-19 și a restricțiilor de călătorie impuse de aceasta, EA – The Entrepreneurship Academy, face toate demersurile necesare pentru a pune în prim plan siguranța studenților. Din aceste motiv, până când situația privind călătoriile în străinătate nu va reveni la normal și va fi din nou sigur să călătorim internațional, Learning Journeys internaționale vor fi înlocuite cu Learning Journeys în plan național, pentru a respecta cerințele acreditării și îndeplinirea obiectivelor de învățare aferente, astfel:

  1. Learning Journey pentru primului an, organizat de EA – The Entrepreneurship Academy, va avea loc pe teritoriul României. Costul acestuia (ajustat la costurile din România), alături de extra detalii, va fi comunicat în curând și se va plăti o dată cu plata semestrului 1;
  2. Learning Journeys pentru anii II, III, IV, organizate de studenți, vor avea de asemenea loc pe teritoriul României, iar costurile vor fi în continuare acoperite din surse proprii sau din profiturile realizate de către echipele de studenți pe parcursul anilor de studiu anteriori.

Pentru studenții cărora li se aplică Early Bird (și-au depus aplicațiile până pe 31 decembrie 2019 și au trecut cu succes prin procesul de aplicare), costul pentru Learning Journey din anul I, rămâne, în continuare, susținut de către EA – The Entrepreneurship Academy.

Modalități de finanțare

Studenții înscriși* la EA-The Entrepreneurship Academy (* au fost acceptați și și-au confirmat locul prin plata depozitului), care au dificultăți materiale în a susține costul presupus de taxa de școlarizare, se bucură anual de sprijinul companiilor, al oamenilor de afaceri din România și al echipei de management a facultății și pot accesa mai multe modalități de finanțare (acestea sunt cumulative), astfel:

  • Obținerea sponsorizărilor individuale – acesta este un demers propriu al studentului care contactează diverse companii, antreprenori sau apelează la comunitatea din jurul său pentru a obține sponsorizarea taxei de școlarizare. EA- The Entrepreneurship Academy poate oferi la cerere sfaturi, cursuri și materiale ajutătoare în acest sens.
  • Participarea la competiții de strângere de fonduri – EA–The Entrepreneurship Academy facilitează participarea la Swimathon, un eveniment de strângere de fonduri pentru taxa de școlarizare. Studenții eligibili pentru participare sunt cei acceptați în sesiunile de admiteri din noiembrie, decembrie și februarie, care obțin certificatul de limba Engleză (vezi condițiile cerute de noi), până la data de 1 Aprilie a anului în curs.
  • Referral fee – studenții EA–The Entrepreneurship Academy primesc un referral fee atunci când vin cu recomandări pentru alți candidați care sunt acceptați și care, la rândul lor, își confirmă locul la facultate;
  • Student loans – studenții pot accesa un împrumut bancar FINS, prin care pot fi obținute sume cuprinse între 2.000 EUR și 50% din taxa de școlarizare cumulată pe toți cei 4 ani de studiu. Împrumutul devine rambursabil după absolvirea facultății, într-o perioadă de maxim 5 ani, pe durata facultății achitându-se doar o dobândă lunară. Pentru mai multe detalii și înscriere, consultați website-ul instituției partenere care acordă acest împrumut și luați legătura direct cu echipa de acolo: www.hellofins.com
  • Bursele de susținere – sunt destinate studenților care demonstrează, printr-o aplicație separată, că au o situație financiară foarte delicată. Aceste burse pot fi accesate doar în anul I, fiind oferite pe o perioadă de 4 ani, cu condiția ca anumite criterii academice să fie îndeplinite an de an. Bursele sunt cuprinse între 1.000 EUR/an și 50% din valoarea taxei anuale (în cazuri speciale, pot fi și mai mari). Mai multe detalii în Regulamentul general al acordării burselor de susținere.

 

Regulamentul general al acordării burselor de susținere

Contribuitorii principali la fondul de burse de susținere sunt companiile ING Bank și NN, care susțin EA-The Entrepreneurship Academy încă din 2016. Alături de aceste companii oferă burse și un grup de antreprenori care doresc să susțină educația și dezvoltarea antreprenoriatului în România. În total, EA oferă un fond de burse de susținere în valoare  de 200.000 EUR. Acestea sunt destinate studenților cu situații financiare delicate, care fără acest sprijin, nu ar putea să devină studenți ai EA-The Entrepreneurship Academy.

Procesul de aplicare la bursele de susținere începe după ce un candidat a fost acceptat de Departamentul de Admiteri al EA- The Entrepreneurship Academy și după ce acesta a confirmat locul. Deschiderea procesului de aplicare este comunicată studenților de către Departamentul de Admiteri și are loc de 2-3 ori pe an (în funcție de nevoi și de fondul de burse disponibil).

Bursele de susținere sunt cuprinse între 1.000 EUR/an și 50% din valoarea taxei anuale (în cazuri speciale, pot fi și mai mari) și sunt acordate pe o perioadă de 4 ani, cu condiția îndeplinirii unor criterii academice care vor fi detaliate studentului în momentul aplicării la aceste burse. Pentru a aplica la o bursă de susținere, un candidat trebuie să își confirme locul prin plata depozitului.

Aplicația pentru bursele de susținere solicită informații precum:

  • Răspunsurile video ale studentului referitoare la cum va maximiza bursa prin rezultatele academice obținute și la cum arată nevoia lui de susținere;
  • Furnizarea de documente justificative pentru demonstrarea situației financiare a familiei studentului (documente salariale, cupoane de pensii, venituri din chirii, venituri din dividende, venituri din drepturi de autor, declarații notariale referitoare la venituri, declarații de la primării referitoare la venituri etc.)
  • În cazuri excepționale, pot fi necesare discuții cu părinții aplicantului.

Decizia de acordare a burselor de susținere și a cuantumului acestora se face prin analizarea comparativă a tuturor nevoilor financiare ale aplicanților la burse și se face raportat la fondul financiar disponibil în acel moment.