3 iunie 2019

Sprijinim visul tinerilor care vor să fie antreprenori: Susține echipele EA-The Entrepreneurship Academy la Swimathon!

Antreprenoriatul este pentru changemakers, iar EA-The Entrepreneurship Academy, cu întreg colectivul ei (studenți, profesori, coaches, experți) sprijină dezvoltarea tinerilor pasionați de business.

Pentru astfel de tineri, două echipe EA-The Entrepreneurship Academy vor participa la Swimathon București 2019. Echipele de înotători formate din parteneri, experți EA, prieteni ai facultății și actuali studenți vor participa pentru ca Adela Miruna Bumbaru și Alexandra Stanciu să poată deveni studente EA. Ce sume vor să strângă? E nevoie de 9.000 de lei pentru fiecare dintre ele!

Cine sunt Alexandra și Miruna?

Alexandra mărturisește despre ea că a lucrat încă de mică, fapt care a contribuit la dezvoltarea ei personală. În plus, numele ei e sinonim cu „implicare”, Alexandra fiind o pasionată a voluntariatului. Pentru Alexandra va înota echipa The Sea Biscuit. Află mai multe și donează AICI.

Iată ce spune Alexandra despre ea: „Sunt copilul simplu, crescut la țară, obișnuit cu munca, trezit înaintea soarelui pentru a culege roadele și pentru a merge la piață cu ele. Însă nu regret nicio secundă, acest efort m-a ajutat să văd lumea altfel, am văzut cum munca și pasiunea pe care le depuneam se transformau într-un produs care aducea profit dar și mulțumire clientului. Faptul că am muncit de copil m-a ajutat în dezvoltarea și maturizarea mea, dar simțeam că vreau să îmi depășesc condiția și să evoluez. Astfel, învățând am intrat la unul dintre cele mai bune licee din județ, unde am descoperit voluntariatul și dezvoltarea personală.

Am participat la proiecte precum LEADERS organizat de Fundația Leaders și Elevul EDI organizat de Fundaţia ,,WORLD VISION ROMÂNIA”, proiecte unde mi-am descoperit și consolidat abilitățile prin crearea de proiecte cu impact social în comunitatea locală. Am voluntariat la centrul Europe Direct Vâlcea și Asociația Vatra cu Idei unde am avut ocazia să fiu trainer pentru elevii de clasa a 8-a din mediul rural și să îi îndrum în alegerea liceului și în motivarea lor de a-și continua studiile, deoarece voiam la rândul meu să împărtășesc și să arăt, că nu contează din ce mediu provii, îți poți depăși condiția și poți evolua.

Acum, la sfârșitul liceului, vreau să fac un pas și mai important în dezvoltarea mea, vreau să studiez la EA-The Entrepreneurship Academy, deoarece este universitatea care mă poate ajuta să îmi îndeplinesc visul de a crea un viitor mai bun tinerilor români în țara lor fără a fi nevoiți să plece în străinătate, în căutarea oportunităților”.

Miruna visează să ajungă la EA-The Entrepreneurship Academy ca să ia o doză de realitate cu privire la mediul antreprenorial. Pentru că a știut sigur ce vrea să facă, a început deja să strângă suma necesară achitării taxei de studii. Motto-ul ei? „Indiferent dacă gândești că poți să faci un lucru sau gândești că nu poți să îl faci, ai dreptate”.  Pentru Miruna vor înota cei din echipa The Stingrays. Poți dona AICI.

Iată cum se autodefinește Miruna: „Fiind la un profil real, mereu am preferat să percep în orice situație mai degrabă plusurile decât minusurile, să îmi conturez instant oportunități, chiar dacă la început păreau situații imposibile. În prezent, simt că am făcut primii pași pentru a intra într-o constantă evoluție la nivelul mentalității. Deși știu că mă voi confrunta cu realitatea abia când voi începe să urmez The Entrepreneurship Academy, îmi formez pe parcurs principii vitale. Unul dintre acestea este faptul că dacă voi considera un lucru aproape realizat o certitudine, mă voi confrunta cu o înfrângere.

De aceea, sunt aici, luptându-mă să strâng suma necesară pentru achitarea studiilor de business administration oferite de The Entrepreneurship Academy. Am reusit să strâng o parte din sumă din mediul exterior și mă îndrept ușor, dar cu pași siguri spre linia de finish.

Sunt încrezătoare atât în forțele proprii, cât și în dedicarea celor din jurul meu, astfel având vorbele lui Henry Ford ca o primă regulă după care mă ghidez, <Indiferent dacă gândești că poți să faci un lucru sau gândești că nu poți să îl faci, ai dreptate.”

De ce să le susții să ajungă studente la EA-The Entrepreneurship Academy?

Ei bine, facultatea, prin modelul educațional, îi ajută pe studenți să dezvolte practic propriile lor business-uri. Timp de patru ani aceștia lucrează în echipe, colaborează cu furnizori și clienți, învață despre rigorile sistemului antreprenorial și participă la călătorii de studiu în țări în care mediul antreprenorial este foarte bine conturat, dar și în țări subdezvoltate.

Află mai multe despre modelul educațional AICI.