13 decembrie 2019

Spark Week – experiență antreprenorială de șase zile, alături de oameni de business și experți recunoscuți

Este mai ușor să iei o decizie legată de viitorul tău, de ce facultate să urmezi sau ce carieră să alegi dacă deții toate informațiile de care ai nevoie. Dacă îți surâde o carieră în antreprenoriat și vrei să vezi dacă ți se potrivește acest mediu, hai la Spark Week – The Future Entrepreneurs Festival, un eveniment în care timp de șase zile (între 6 și 11 ianuarie) ai ocazia să-ți expui ideile, să lucrezi practic la un plan de afaceri și să-l testezi în piață, dar și să te întâlnești cu antreprenori de succes și experți în business, de la care să înveți.

Festivalul va avea loc atât la sediul EA – The Entrepreneurship Academy, cât și la afaceri locale și în alte spații unde vor avea loc evenimente surpriză. La prima ediție, în august, tinerii participanți au strâns în 24 de ore, cu ideile lor de afaceri, 2.000 euro pentru inițiativa  #NoiFacemUnSpital.

Ce faci la Spark Week?

 • Înveți de la antreprenori și de la profesioniști cum să construiești o afacere de la zero;
 • Înveți și exersezi limba engleză folosită în mediul de business;
 • Faci bani și ai parte de experiențe antreprenoriale, în echipă;
 • Participi la activități fun și cunoști persoane la fel de pasionate ca tine de tot ce înseamnă business și antreprenoriat;
 • Vezi ce înseamnă să fii student-antreprenor la EA-The Entrepreneurship Academy;
 • Ești inclus în comunitatea de antreprenori și viitori antreprenori EA – The Entrepreneurship Academy și Spark Week (festivalul a mai avut o ediție, în august 2019).

Cu cine te întâlnești la Spark Week?

Aducem mai aproape de tine oameni care au trecut prin multe experiențe antreprenoriale până să ajungă la succes și care îți pot arăta exact ce înseamnă o astfel de carieră, care îți pot povesti despre cum au trecut peste eventualele eșecuri și cum și-au clădit drumul spre reușită. 

Vor veni în fața ta:

 • Adela Iepure – Senior Consulting Associate @ Human Invest
 • Cristian Hossu – Managing Partner @ Universum Events
 • Dan Oros – Head of Marketing @ Google & YouTube Romania
 • Dragoș Buzzi – Team Coach @ The Entrepreneurship Academy
 • Horațiu Țicău – Global People Operations Lead @ Seedstars
 • Nicholas Morgan – Lead @ Innovation Nomad
 • Petruș Stuparu – Head of Team Culture Practice & Partner @ Trend Consult
 • Radu Savopol – Founder @ 5 To Go
 • Toma Alexandru – Co-founder @ Comics Club
 • Virgil Stanescu – Executive Director @ CEO CLUBS

Lista invitaților este în continuă actualizare, pe site-ul oficial al evenimentului. Cele șase zile ale evenimentului sunt împărțite pe activități separate: knowing, exploring, building, testing, doing și celebrating. Acestea au fost concepute pentru ca tu să poți urma pașii potriviți și să acumulezi informații și experiențe relevante. Tot pe website găsești agenda evenimentului. 

Vei avea ocazia să înveți cum se construiește o echipă puternică și cum fiecare își poate pune în valoare cunoștințele și experiențele, vei afla cum și când să pui întrebările potrivite, cum se generează o idee de business adecvată, cum se construiește planul de vânzări, dar și cum se realizează procesul de reflecție, atât de necesar pentru dezvoltarea personală și lucrul în echipă. Pe lângă workshop-uri, vom merge în vizită la business-uri locale, unde vei vedea cum este organizat totul și vei avea oportunitatea să discuți cu antreprenorii.

Cum participi?

Până pe 14 decembrie îți mai poți achiziționa biletul de participare la Spark Week la prețul regular de 1.250 de lei, iar ulterior până pe 30 decembrie îți rezervi locul cu biletul de 1.500 de lei. Costul biletului include trei mese pe zi, participarea la toate experiențele de învățare și distracție și kitul de participant, dar nu include cazarea în București sau transportul până acolo. În plus, mai există cinci burse disponibile oferite de Banca Transilvania, pentru care poți aplica până pe 20 decembrie.

Cum a fost la prima ediție Spark Week?

Dacă vrei să afli cum a fost ediția anterioară Spark Week, Alex Tudorache, participant în august 2019, a scris despre experiență și zece lucruri învățate la eveniment în Revista Biz. În plus, găsești aici materiale video cu o parte din activitățile pe care le-au avut cei 36 de participanți la Spark Week-ediția I. Te lăsăm mai jos și cu două testimoniale de la participanții la prima ediție.

Ramona Dumitru, clasa a X-a, spune: „Participarea la Spark Week a fost o experiență unică. Întâlnirile cu antreprenorii, lucrul în echipă, colegii, coordonatorii, atmosfera extraordinară și tot ceea ce am trăit în acele zile m-au ajutat să-mi descopăr calități, să gândesc eficient și rapid, și să scap de teama de a vorbi în public. Simt că după timpul petrecut în tabără, am devenit o persoană mai responsabilă, mai încrezătoare în sine și mai hotărâtă.

Andrei Ionescu, clasa a XII-a, spune: „În tabără nu numai ca am întâlnit noi prieteni, dar și antreprenori care la început erau niște oameni normali, ca mine. Acest lucru mi-a îmbunătățit încrederea că pot să ajung și eu ca ei. În plus, am avut șansa să ies pe teren și să-mi vând produsul. Acea zi a fost foarte obositoare, dar în același timp și distractivă deoarece am apucat să-mi cunosc mai bine colegii și prietenii din echipă. Per total, Spark Week a fost o experiență inedită care m-a scos constant din zona de confort, punându-mă în situații noi și inedite.”