17 martie 2020

Soluții în timp de criză – Studenții români care aleg să acționeze!

Este martie 2020, o perioadă complicată pentru toți. Ne confruntăm cu o criză care ne-ar putea arunca în haos, în mare parte din cauza fricii. Este complicat de gestionat emoțional o asemenea situație, deoarece ne luptăm cu un dușman nevăzut.

În aceste momente, avem nevoie de curaj pentru a lua decizii. Un moment în care inițiativele trebuie sprijinite. Cum ar fi dacă în loc de a rămâne temători în fața veștilor, ne-am focusa toată energia pentru a reacționa pozitiv și implementa idei? „Împreună suntem mai puternici!” – aceasta este una din valorile principale ale facultății noastre, pe care vrem să o aducem în tot ceea ce facem!

Tinerii și studenții noștri au inițiative, chiar și în cele mai grele momente!

Ca răspuns la criza actuală din mediul medical, social și antreprenorial, EA – The Entrepreneurship Academy împreună cu partenerii săi au pus pe picioare entreprenation.ro – platforma prin care am adunat soluții, dar și nevoi din societate care au nevoie de răspuns în contextul actual. Business-uri, ONG-uri,  antreprenori sau freelanceri au pus laolaltă resurse care pot fi folosite pentru a gestiona evenimentul crizei actuale. 

 

Primul pas a fost identificarea problemelor și colectarea într-un formular a nevoilor / problemelor celor care cunosc experiența din Italia, dar și anticiparea dificultăților ce pot apărea în România.

 

Următorul pas este 8 Hours Challenge, hackathon-ul din 17 martie unde echipele generează soluții cu privire la contextul Covid-19. Fiecare echipă va fi compusă din doi studenți EA – The Entrepreneurship Academy și reprezentanți din companii multinaționale, antreprenoriale sau ONG-uri și va avea alocat un team coach facilitat de facultate, care va coordona procesul funcționării optime a echipei. La finalul celor 8 ore, toate echipele vor intra într-un call comun, unde vor susține soluțiile care urmează să fie implementate. 

 

Pasul final este implementarea soluțiilor în societate – Echipele se vor auto-organiza și vor lucra împreună pentru a urmări progresul constant și impactul soluțiilor. 

Partenerii și resursele pe care echipele le vor avea sunt resurse cheie pentru implementarea de impact a proiectului. Companii multinaționale, antreprenori, investitori sau oameni care își pot pune la bătaie timpul, energia și cunoștințele pentru ca soluțiile găsite să poată fi implementate.

Avem șansa ca ceea ce susținem acum să ne fie de un folos real în perioada imediat următoare. Este mai greu de reconstruit ceva ce s-a distrus aproape în totalitate, însă privim acest moment ca o oportunitate. Solidaritatea nu mai este acum doar un cuvânt frumos – este o necesitate, iar impactul său pozitiv va fi simțit în 

În luna mai, vom publica un update al impactului proiectelor rezultate din 8 Hours Challenge. 

Pentru că inovația este cuvânt cheie în misiunea EA – The Entrepreneurship Academy, vom continua să venim cu cele mai creative și de impact soluții pentru studenții noștri și comunitatea din jur. Vrem să te avem alături în acest parcurs și să îți oferim cele mai bune oportunități educaționale și de dezvoltare personală, așa că hai să afli totul despre noi! 

Ne poți scrie oricând pentru informații și susținere la info@entreprenation.ro și citi mai multe despre modelul nostru educațional diferit și aici. Hai să dai startul studenției tale de impact!