3 februarie 2020

Skill-uri esențiale în noul deceniu pentru o carieră de succes!

Pe măsură ce lumea evoluează în noua eră industrială, locurile noastre de muncă se schimbă și ele. După numai cinci ani, 35% din abilitățile văzute ca esențiale astăzi se vor schimba, după cum arată studiile World Economic Forum. Cu toate că nu suntem capabili să prezicem viitorul, putem analiza tendințele pentru a ne pregăti cât mai bine. 

 

Iată cele mai importante abilități pentru o carieră de top în următorul deceniu!

 

1.Critical Thinking

Gândirea critică nu presupune a fi negativ, ci este despre posibilitatea de a evalua obiectiv informațiile și modul în care acestea ar trebui utilizate. Critical Thinking este un skill esențial pentru a filtra prin marea de informații care ne înconjoară în era digitală și pentru a lua decizii în situații dificile.

 

2. Creativitate

Indiferent de cât avansam tehnologic, oamenii sunt deocamdată mai buni la a fi creativi. Este esențial ca oamenii creativi să aibă cariere unde pot inventa, aduce soluții noi și concepe un viitor mai bun.

 

3. Adaptabilitate & flexibilitate

Pe măsură ce lumea se schimbă rapid, timpul de acomodare scade și nevoia de adaptabilitate crește. Prin urmare, oamenii trebuie să învețe noi skill-uri constant pentru dezvoltarea lor și să știe că trebuie să fie adaptabili la schimbări. Este important să înțelegem că ceea ce a funcționat ieri nu este neapărat cea mai bună strategie pentru ziua de mâine, așa că dorința de creștere și dezvoltare în funcție de fiecare mediu este un skill esențial.

 

4. Inteligența Emoțională

Empatia este un skill esențial pentru relațiile cu ceilalți dar și cu sine, care ne ajută să ne gestionăm emoțiile și să înțelegem mai bine lumea și pe cei din jur. În special în carieră, este de ajutor să funcționăm la potențial maxim, iar zona de inteligență emoțională ne ajută descoperim piesele lipse din puzzle-ul randamentului nostru maxim.

 

5. Leadership Skills

Abilitățile de leadership sunt esențiale nu numai pentru cei care conduc organizațiile. Fie că este vorba de o echipă întreagă, cei de lângă sau de noi înșine, înțelegerea modului în care scoatem ce-i mai bun din orice situație și în care inspirăm oamenii din jur necesită abilități puternice de conducere.

 

6. Judecarea și luarea deciziilor complexe

Oamenii cu puterea de a lua informații din date în timp ce iau în considerare modul în care deciziile pot afecta o comunitate mai largă sunt membrii importanți ai echipei. Un skill esențial în carieră este viziunea și înțelegerea modului în care o decizie ar putea afecta alte domenii ale afacerii, inclusiv membrii săi.

 

7. Colaborare

Avem nevoie mai mult ca oricând de a lucra împreună și de a crea soluții inteligente. În lumea pe repede înainte, nu este neapărat mai bine alergăm singuri după obiective. În carieră și echipă, teamwork-ul fi încă pentru mult timp un cuvant cheie, iar abilitatea de a crea alături de ceilalți este de ajutor în orice moment al carierei.

 

Dacă vrei înveți aceste skill-uri și alte cuvinte cheie pentru o dezvoltare reală în cariera ta, te așteptăm la EA – The Entrepreneurship Academy! Vei învăța de la experții din domeniu și aplici totul direct în business-ul tău! Învață skill-uri de folos pentru viitor, fie că știi deja că vrei să devii antreprenor sau nu.

 

Aplică acum și asigurăți locul la facultatea noastră! Te așteptăm înveți direct cele mai de folos skill-uri pentru o carieră de succes, de la cei mai buni oameni din business și nu numai!

 

Spor în parcursul tău!