25 ianuarie 2016

Singura facultate de antreprenoriat acreditata din Romania, The Entrepreneurship Academy, deschide aplicatiile pentru anul universitar 2016/2017

Singura facultate de antreprenoriat acreditata din Romania, The Entrepreneurship Academy (EA) primeste prima generatie de studenti antreprenori in toamna acestui an. Alaturi de cursurile cu experti din mediul de business si stagiile de practica anuale in strainatate, studentii vor opera, in echipe, afaceri reale.

In parteneriat cu Team Academy din Olanda, EA aduce in Romania un model educational implementat si in Finlanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina si Peru cu rezultate impresionante: peste 91% dintre absolventii acestui model educational au un loc de munca in primele 6 luni dupa absolvire, iar 47% au un business sustenabil la 2 ani dupa absolvire.

Departe de a fi o noutate, sistemul universitar romanesc intampina dificultati in a pregati studentii pentru a practica profesia pe care si-o doresc, pe o piata a fortei de munca care anul asta a inregistrat 5 milioane de someri tineri la nivelul UE. Mai mult, estimarile OECD sustin o crestere a tentindei pietei spre antreprenoriat si self-employment, scenariu preferat si de 51% dintre europenii cu varste intre 15-24 de ani.  The Entrepreneurship Academy ofera alternativa viabila si solida pentru tinerii cu potential antreprenorial din Romania.

 

  • Ce aduce nou in mediul academic romanesc?

 

EA (The Entrepreneurship Academy) nu este o simpla facultate, ea le ofera studentilor o adevarata experienta de invatare, dezvoltare si adaptare la nou si la imprevizibil. Pe parcursul celor 4 ani de studiu isi vor imparti timpul intre cursuri teoretice intr-un program de administrarea afacerilor (marketing, economie, management, vânzări), si practica dedicata pentru a crea si dezvolta, sub indrumarea unor antreprenori de succes, companii reale – pentru a dezvolta noi produse si servicii, pentru a face vizite la alte companii si la clienti. La acestea se adauga si stagiile anuale de practica in strainatate in Amsterdam, Silicon Valley si intr-o piata emergenta.

Ce este foarte important este ca studentii EA vor fi mult mai conectati la realitate, iar la finalul universitatii vor avea propria lor companie deja infiintata si un set de abilitati ce nu pot fi dezvoltate doar in salile de curs clasice: atitudine antreprenoriala, responsabilitate si capacitatea de a schimba lucrurile si lumea.

 

  • Cine sustine dezvoltarea EA-The Entrepreneruship Academy?

 

Fondata in Romania de un consortiu de organizatii: Maastricht School of Management, Grupul Educativa, Universitatea Alternativa si Team Academy International, cu sprijinul ING, EA-The Entrepreneurship Academy se bucura si de sprijinul mediului de afaceri din Romania, fiind o optiune puternica de studiu in Romania pentru tinerii cu ambitii, intiativa si spirit antreprenorial.

Perioada de aplicatii pentru anul universitar 2016-2017 s-a deschis in luna ianuarie printr-o serie de evenimente, numite BootDay, in care liceeni din an terminal din toata tara si din clasele a 11-a, participa la o simulare de o zi de antreprenoriat cu profesorii facultatii si antreprenori de succes. Următorul eveniment va fi pe 6-7 februarie și aplicările sunt deschise pe site-ul www.entrepreneurship-academy.ro.