25 martie 2019

Rolul unui team coach la EA- dezvoltare prin mentorat

Asumarea responsabilității și self management-ul reprezintă sunt componente importante din procesul de învățare al facultății EA- The Entreprenuership Academy. Acestea două sunt printre cele mai importante abilităţi pe care un antreprenor trebuie să le aibă. Asta pentru că, întâi de toate, pentru fi capabili să coordonăm pe alții, trebuie să știm să ne coordonăm pe noi înșine.

Modelul de învățare urmat de studenții EA- The Entreprenuership Academy se bazează pe guided self-organized learning, un concept care presupune ca performanța să fie atinsă prin acțiuni proprii atât în ceea ce privește obiectivele academice (de învățare), cât și obiectivele financiare și de dezvoltare. Poziția team coach-ului în acest context devine extrem de importantă, el fiind persoana care ghidează și facilitează lucrurile pentru ca echipa să își găsească singură soluții și răspunsuri la provocările care apar.

Ce rol are un team coach în interiorul echipei?

Team coach-ul este alături de studenți în toți cei 4 ani de studiu și are rolul unui consultant care stimulează, încurajează și ghidează echipa.

Are o relație foarte apropiată cu fiecare student din echipa sa:

 • Ajutând fiecare membru să își asume responsabilitatea pentru ce învață
 • Sprijinind procesul de învățare, cunoaștere și dezvoltare al echipei
 • Facilitând dezvoltarea antreprenoriatului în echipă

Care nu este rolul unui team coach

 • Să intervină cu soluții pentru echipă atunci când ea se confruntă cu probleme
 • Să ia decizii pentru ei

Team coach-ul se asigură că fiecare student antreprenor-înțelege principiile după care se ghidează procesul său de învățare. Așadar, el îți reamintește întotdeauna că

 • Faci parte din echipă
 • Înveți prin intermediul și cu ajutorul echipei
 • Ești responsabil de performanțele proprii și de cele ale echipei
 • Contribui la misiunea și valorile EA- The Entrepreneruship Academy
 • Ești fair play
 • Respecți regulile stabilite de instituție

Meet the Team Coach

Team coaches ai EA- The Entrepreneurship Academy au în background experiență antreprenorială solidă, responsabilități manageriale de cel mai înalt nivel și experiență de predare sau de training.

În prezent, echipa de Team Coaches EA – The Entrepreneurship Academy este formată din Team Coach Ian Peatey și Andreea Cimpoeșu, Cosmin Alexandru și Ilinca Păun şi Alecsandra Liţu. AICI poţi afla mai multe.

Dacă vrei să afli mai multe despre ei sau despre ceilalți experți ai EA- The Entrepreneurship Academy este bine să știi că poți participa la evenimentele OPEN DOORS  în care ai ocazia să întâlnești o parte dintre ei și unde poți afla mai multe despre ce presupune să fii student EA. Te poți înscrie AICI.