Q & A (partea I)

A sosit momentul în care vă răspundem la prima serie de curiozități despre EA – The Entrepreneurship Academy. De asemenea, puteți să ne adresați în continuare pe Rețele Sociale orice întrebare aveți.

  •  Cum ar trebui să fie, ce calități ar trebui să aibă un viitor student Entrepreneurship Academy?

EA este locul în care aducem împreună tinerii cu ambiție, dornici de a rezolva nevoi ale societății (contribuind cu soluții inovatoare), cu abilități de problem solving, gândire critică, abilități de lucru în echipă, creativitate și leadership.

  • Fiind o facultate destul de practică, sunt curios cum este implementată informația predată în viața de zi cu zi a studenților sau a businessurilor pe care le-au creat?

Pentru studenții EA, cea mai mare valoare vine din aplicarea teoriei pe care au învățat-o cu ajutorul experților EA în proiectele proprii și în afacerile pe care le construiesc. Toate cerințele academice (Book Reading / Customer Visits / Research Reports, ș.a.m.d.) sunt aplicate în cadrul proiectelor / afacerilor pe care le dezvoltă.

  • Cât timp petrece la facultate, un student în primul an, într-o săptămână obișnuită?

Între 4-8 ore pe zi, de luni până joi.

  • Cum îi scoateți pe studenți din zona de confort? Ce metode folosiți pentru a-i determina să evolueze?

Toate acestea le obținem prin oferirea provocărilor de calibru diferit. V-am ales câteva exemple:

  •  Deschiderea unei afaceri pe cont propriu, cu ghidarea și expertiza noastră, dar și cu ajutor din partea comunității EA;
  • 24 Hours Challenge: eveniment în cadrul căruia primesc sumarul unei probleme / provocări reale ale unei companii mari de pe piața din România și au la dispoziție 24 de ore pentru a genera soluții inovatoare și fezabile pentru provocarea în cauză;
  • Organizarea și gestionarea călătoriilor de învățare din anii II și III (Learning Journeys): acesta este un proces complex prin care se dorește responsabilizarea studenților. Noi le suntem alături sub formă de resurse, dar ei vor deține rolurile principale;
  • Multe alte tipuri de experiențe, unde își pot dezvolta un set de abilități ce susțin atât evoluția personală, cât și evoluția profesională.
  • Cât se pune accentul pe practică în comparație cu învățarea obișnuită?

Practica și teoria sunt interdependente pe tot parcursul celor patru ani de facultate, ceea ce ne duce la un raport aproximativ de 50-50 (50% teorie și 50% practică). Fără aplicabilitatea într-un context real, orice teorie rămâne doar o informație. Fără o baza teoretică, este dificil să identifici și să selectezi tipurile de informații care pot îmbunătăți un proiect / context.

  • Cum se face notarea studenților?

Studenții primesc note de la 1 la 10, în funcție de performanța individuală, iar fiecărui curs îi este atribuit un set de credite. Pentru parcurgerea cu succes a unui an universitar, un student trebuie să obțină 60 de credite, deci să participe și să îndeplinească cerințele fiecărui curs, atingând astfel cele 60 de credite în cadrul unui an.

  • Ce te învață o facultate de antreprenoriat?

Studenții noștri acumulează experiență practică și cunoștințe teoretice fundamentale despre ce implică:

  • Să înțelegi diverse piețe / diverse segmente de clienți din perspectiva de nevoi, putere de cumpărare, competitivitate ș.a.m.d.;
  • Să identifici și să definești probleme de rezolvat / oportunități de fructificat;
  • Să construiești o afacere și să o gestionezi corect d.p.d.v. legal;
  • Să definești strategii relevante pe fiecare palier (marketing, vânzări, operațiuni, resurse umane, tehnologie, ș.a.) și să le pui în practică;
  • Să gestionezi clienți, angajați, furnizori și alți parteneri de afaceri;
  • Să gestionezi etape dificile ale evoluției unei afaceri: feedback negativ din piață, nevoia de a modifica radical produsul / serviciul, adaptabilitatea în fața unei crize economice ș.a.;
  • Să dezvolți o mentalitate bazată pe creativitate și curiozitate, rezolvarea problemelor, adaptabilitate și reziliență. Această mentalitate este un tip de „unealtă“ ce ajută în orice context de modificare a parametrilor cu care am fost obișnuiți până în acel punct.

Nu uitați să urmăriți cel mai recent proiect al nostru: In the LEAD – podcastul care te aduce mai aproape de antreprenorii pe care îi admiri. De la idee la afacere, aflați totul despre povestea lor și cum au ajuns să fie cei care conduc. În primele episoade îi avem alături de noi pe Cristian Dascălu (vlogger și expert IT), Edy Chereji (cofondator Untold) și George Moroianu (cofondator Flip).

Vrei să afli mai multe despre EA - The Entrepreneurship Academy?

Vrei să afli mai multe?
Stabilește-ți o întâlnire individuală cu un Admission Specialist

Partenerii noștri