31 ianuarie 2019

Peste 30 de părinți, consilieri vocaționali și studenți au aflat tendințele pieței muncii în cadrul primei ediții Cariere pentru viitor

Potrivit unui studiu recent realizat de eJobs în anul 2018, aproape jumătate dintre români (46,83%) se angajează, pentru prima dată, înainte de a împlini 20 de ani. Lipsa experienței este cea mai mare piedică de care tinerii spun că se lovesc atunci când caută un loc de muncă.

Atât părinții, cât și consilierii vocaționali joacă un rol decisiv în formarea și îndrumarea tinerilor în ceea ce privește parcursul educațional şi profesional, aceștia oferindu-le suport şi consiliere pentru identificarea parcursului potrivit.

Pentru a veni în ajutorul lor, echipa EA-The Entrepreneurship Academy a organizat prima ediţie a evenimentului CARIERE PENTRU VIITOR. Peste 30 participanți din București și alte orașe au discutat despre tendințele pieței muncii din Europa în următorii 10 ani, caracterizată din ce în ce mai puternic de procesul de digitalizare.

Dialog între consilieri vocaționali, părinți și studenți ai EA-The Entrepreneurship Academy

CARIERE PENTRU VIITOR este gândit ca un dialog deschis între consilieri vocaţionali, părinți și studenți ai EA – The Entrepreneurship Academy, prin care toți cei implicaţi identifică concret seturile esențiale de abilităţi de care avem nevoie pentru a face faţă cu succes provocărilor date de schimbările şi dinamica pieţei muncii.

Organizat periodic, evenimentul oferă participanților oportunitatea să descopere și să dezvolte soluții pentru integrarea tinerilor pe piața muncii încă din perioada de formare educațională și profesională (liceu, licență).

Digitalizarea și schimbările climatice își pun amprenta asupra dinamicii pieței muncii

Pentru a înțelege evoluția pieței muncii pentru următorii 10-12 ani în Europa trebuie luate în calcul trei seturi de direcții: potențialul procesului de automatizare/digitalizare și inteligență artificială, apariția unor noi categorii de joburi și modificarea reglementărilor în ceea ce privește schimbările climatice.

Domeniile de activitate care vor suferi cele mai mari transformări sunt cele de transport, logistică, servicii horeca, turism, mining și manufactură. Dintre acestea, procesul de automatizare va afecta în principal segmentul manufactură, în care în Europa există aproximativ 37-40 milioane de angajați.

Un studiu realizat de LinkedIn în anul 2018 indică faptul că 92% din aproape 900 de manageri de resurse umane consideră competențele sociale și personale cel puțin la fel de importante ca abilitățile tehnice. Conform statisticilor, pentru a se adapta noilor tendințe, tinerii trebuie să își dezvolte așa numitele meta-skills (adaptabilitate, perseverență, inițiativă și changemaking) și șă pună accent pe abilitățile matematice.

Conștientizarea faptului că lumea și mediul de business sunt într-o continuă transformare și tehnologizare încurajează consilierii și părinții să se gândească la metode prin care tinerii să își dezvolte  atitudinea proactivă și capacitatea de lucru în echipă și de analiză.