20 ianuarie 2020

O admitere potrivită secolului 21! – Află totul despre BootDay EA

Când auzi cuvântul “admitere”, la ce te gândești?

LA EA – The Entrepreneurship Academy, parcursul academic este diferit încă de la primul pas! Pentru noi, criteriul cel mai important este să vedem implicarea ta, ce idei aduci și să fii motivat! Sună wow? –  Hai să citești mai jos de ce contează acest model de admitere pentru noi.

 

Procedura de aplicare pentru programul de licență în Administrarea Afacerilor și Antreprenoriat oferit de EA – The Entrepreneurship Academy are trei etape:

  • Completarea aplicației scrise pe site-ul nostru
  • Participarea la BootDay – Evaluarea altfel a competențelor tale
  • Interviul cu echipa noastră

BootDay este cea mai interactivă parte din procesul nostru inovativ de admitere. Te întrebi ce face BootDay-ul așa exciting? Îți spunem noi pe scurt! Pentru restul motivelor, trebuie neapărat să vii chiar tu și să descoperi! 😉

 

Ce este mai exact BootDay? 

  • Vii și lucrezi în echipă cu alți aplicanți
  • Primiți o provocare reală de rezolvat pentru o companie reală, care oferă feedback real
  • Câștigi o experiență practică unde îți testezi abilitățile
  • Această experiență aduce un nou context pentru procesul tău de aplicație (vedem in real life abilitățile tale)

Avem o echipă dedicată procesului de admitere! Luiza Amzolin(Admissions Manager la EA – The Entrepreneurship Academy) ne-a acordat acest interviu pentru a răspunde tuturor întrebărilor care ar putea fi în mintea ta legate de acest proces! Hai să îi asculți tips-urile și să descoperi ce caută echipele de admitere:

 

1. Ce este cel mai interesant în procesul de admitere la EA – The Entrepreneurship Academy? Cu ce se diferențiază de alte universități?

Aici ar fi de menționat faptul că ne uităm la compețente precum problem solving, colaborare, dealing with uncertainty și pressure, ca în procesul de admitere implicăm studenți, coaches, oameni din lumea de business și candidații interacționează cu ei, rezolva un brief real al unui business și iau contact cu realitatea și vin cu soluții care pot fi preluate și implementate, ca simulăm prin BootDay o zi de facultate. De asemenea, e un dublu proces, experiența le permite sa își dea seama mai bine dacă vor sa fie studenți la EA

 

2. Ce înseamnă, practic, Bootday?

Prin Bootday, simulăm o zi de facultate, în care liceeni interacționează cu echipa, profesorii experți, teamcoaches, studenți actuali, antreprenori și pot experimenta o parte din modelul educațional, fiind o ocazie prin care se pot provoca să afle lucruri noi despre ei și despre antreprenoriat.

 

3. Ce fac liceenii la BootDay?

Prima parte a zilei este dedicată cunoașterii participanților și a echipei, după care sunt invitați la un workshop. În a doua parte a zilei, vor soluționa pe echipe un brief real al unui business românesc, urmând ca la finalul zilei să îi prezinte antreprenorului soluțiile și să primească feedback.

 

4. Ți-a rămas în minte vreun moment, în mod special, de la Bootday-urile anterioare?

Am avut BootDay-uri anterioare în care business-uri au integrat soluțiile propuse de liceeni, iar ei au lucrat foarte serios la provocare și s-au implicat intens în proces, mergând pe teren ca să înțeleagă în profunzime problema.

 

5. Cu ce impresii rămân participanții după un Bootday?

Majoritatea participanților încep ziua cu multe emoții și incertitudine, fiindcă nu știu cum va arata ziua pentru ei. Însă la final de zi, au multă energie și entuziasm, mai ales după ce iși prezintă soluțiile la care au lucrat împreuna cu echipa.

 

6. Ce spun partenerii care sunt implicați în organizarea Bootday?

Partenerii implicați sunt foarte entuziasmați când îi văd pe tineri plini de energie, că sunt ageri la minte și vin cu idei inovative. Le plac întrebările lor, interesul și felul în care ei lucrează la rezolvarea provocării pe care o au de soluționat în ziua respectivă; se uita admirativ la ei.

 

7. Ai vreun sfat pentru cei care urmează să participe la Bootday?

Îi sfătuim pe cei care urmează să participe la Bootday sa considere experiența ca pe un filtru prin care decid dacă vor sa devină studenți EA, dar și să se relaxeze, să se deschidă experienței și să se bucure de zi. De asemenea, e cool să vină cu un prieten care e și el interesat de EA, ca să le fie mai ușor prin a lucra împreună.

Află mai multe despre procesul nostru de admitere și următoarele date pentru BootDay și aici! PS: avem doar 4 etape de selecție pe an, așa că aplică repede pentru a-ți asigura locul pentru noul an universitar la noi! Abia așteptăm să îți citim aplicația și să ne cunoaștem la BootDay!