Procesul de învățare EA – The Entrepreneurship Academy este orientat către studenţi şi către atingerea unor obiective academice, profesionale, personale şi financiare clare şi realizabile, fiind structurat sub forma unui program de licenţă cu o durată de 4 ani.

Facultatea este acreditată în Olanda, de către instituţia NVAO (echivalentul ARACIS din România), respectând sistemul de credite Bologna. Toţi studenţii (teampreneurs) primesc la finalizarea studiilor diplomă de licenţă în Administrarea Afacerilor, cu specializare Antreprenoriat, oferită de către Team Academy Olanda şi poate fi echivalată în România la CNRED, conform Ministerului Educaţiei.

Modelul educaţional nordic, implementat de către specialiştii EA – The Entrepreneurship Academy, are la bază câteva concepte cheie:

 • Nu studenți, ci echipă de antreprenori
 • Nu teorie, ci înveți făcând
 • Nu simulări, ci afaceri reale
 • Nu săli de clasă, ci spații de birouri
 • Nu control, ci auto-organizare

Pe lângă obiectivele individuale de învățare (academice), studenții au și obiective financiare și de dezvoltare pe care și le setează în echipă, în sesiunile de team coaching.

Astfel, cei 4 ani de studiu sunt structurați pe două direcții: partea standard a unui program de licenţă în administrarea afacerilor care cuprinde cursuri de Economie, Finanțe, Contabilitate, Management, Strategie, Marketing, Vânzări, predate de către antreprenori, specialişti şi oameni de afaceri și partea aplicată, unde teoria este pusă în practică efectiv, prin crearea de business-uri reale, care vor fi administrate de către studenţii EA – The Entrepreneurship Academy.

 • Lucrezi în echipe… de team entrepreneurs

Conceptul de bază al întregii metodologii este ECHIPA, astfel încât niciun student nu poate absolvi singur, ci împreună trebuie să reușească ca echipă/companie! Știm că în liceu se lucrează puţin în echipe. Și știm bine că nu e ușor sau rapid să se constriască o echipă care merge bine! Dar se poate!

Încă din anul I, studenţii EA formează echipele de 10-18 persoane, sub îndrumarea unui Team Coach. Apoi, aceste echipe vor înfiinţa companiile, care vor opera ca un grup de firme sub umbrela căruia se vor putea dezvolta business-uri în echipe mai mari, mai mici sau chiar individuale. Nu există o limită a numărului de business-uri atât timp cât acestea contribuie la succesul companiei mari.

 • Înveţi făcând

Cursurile practice ale studenţilor EA vor însemna, în medie, 35 ore pe săptămână.

Restul timpului va fi folosit de către studenţi pentru a crea și a dezvolta companii reale, conduse în totalitate de aceştia, în echipe de lucru, asistaţi de către experţii EA – The Entrepreneurship Academy.  

 • Gestionezi afaceri reale, cu profit

Pe lângă obiectivele individuale de învățare (academice), studenţii EA trebuie să atingă şi o serie de obiective financiare și de învățare/dezvoltare pe care le vor seta în echipă, în sesiunile de team coaching ghidate de un Team Coach.

Țintele de profit per echipă sunt obiective esențiale în cadrul procesului de învățare și sunt fixate la niveluri minimale, astfel:

400 EUR / membru în echipă, în anul I

600 EUR / membru în echipă în anul II

1.200 EUR / membru în echipă în anul III

Anul IV este dedicat lucrării de licență, dar și planificării / lansării / dezvoltării unei noi companii.

 • Auto-organizare, auto-dezvoltare

Companiile create de către studenţii EA – The Entrepreneurship Academy sunt folosite și ca mijloace de învățare în cadrul cărora aceştia vor experimenta proiecte noi și vor implementa idei de afaceri.

Studenții dezvoltă singuri noi produse și servicii, fac vizite la companii și clienți, își aleg proiectele și livrează întreaga muncă, fiind asistaţi de business coaches, team coaches şi specialişti din diferite domenii de activitate.

 • Beneficiezi de resurse şi asistenţă de specialitate

The Entrepreneurship Academy sprijină dezvoltarea dezvoltarea studenților / teampreneurs prin:

 • Asistența echipelor de către Team Coaches, Business Coaches şi Experţi calificați
 • Prezentări / Mini cursuri și traininguri specifice susținute de experți naționali și internaționali pe diverse subiecte tehnice
 • Prezentări / conferințe / interacțiuni cu antreprenori de top din România și din străinătate
 • Călătoriile internaționale de învățare, ghidate de către Team Coaches, dar organizate de către studenți
 • Toate oportunitățile aduse de rețeaua internațională Team Academy