9 august 2019

La Spark Week înveți de la antreprenori. Explorează și lasă-te inspirat!

Credem că teoria trebuie completată de practică, de aceea festivalul Spark Week este creat în așa fel încât fiecare participant să poată dobândi abilități utile nu doar în business, ci și în alte domenii de activitate. În același timp, participanții pot descoperi pe parcursul celor șase zile dacă i se potrivește o carieră de antreprenor sau de intraprenor.

Discuțiile directe cu antreprenori, esențiale

Un studiu analizat de Forbes anul trecut arată că antreprenorii resimt tot mai mult nevoia de mentorat. 89% dintre antreprenorii care nu au avut alături un mentor la începuturile în afaceri spun că și-ar fi dorit unul lângă de ei. Tocmai de aceea, mai ales atunci când ești licean și visezi la o carieră în business, este extrem de util să discuți direct cu cei care au trecut prin toți pașii inițiali și te pot ajuta cu o opinie avizată.

Spark Week facilitează întâlnirea ta cu antreprenori recunoscuți la nivel național, dar și cu experți în business pentru ca toate curiozitățile tale să capete un răspuns. Sfatul nostru: interacționează cât mai mult cu antreprenorii, ca să poți afla concret ce înseamnă să deții un business, care sunt cele mai mari provocări și de ce contează să organizezi totul pas cu pas.

La Spark Week vei face cunoștință, printre alții, cu Bogdan Rădulescu (Head of Partnership & New Business la festivalurile UNTOLD și NEVERSEA), Carmen Uscatu (Co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață), Mihai Bonca (Senior Consultant @ Brand Architects), Adrian Florea (Founder & Business Advisor @ Trend Consult), Alex Moise (Head of Creatives & Culture Division @ Banca Transilvania). Mai multe despre ei afli aici, iar line-up-ul actualizat îl poți accesa pe platforma oficială a festivalului.

Vizite la business-urile locale

Decât să discutăm într-un singur loc, mai bine explorăm exact domeniul de activitate al antreprenorilor de succes. Fiind chiar în mijlocul acțiunii vei putea să descoperi dacă te simți bine într-un asemenea mediu, dacă ai putea coordona un business de mărime similară și dacă poți aduce și tu pe piață un produs de succes.

În cadrul Spark Week vei vizita Cooperativa FRUFRU, Tudor Personal Tailor, Mercato Communale, Tort de Bezea, NOD Makerspace și Therme, așadar notează-ți toate întrebările și profită de ocazie. Vei vedea ce se află în culisele unor astfel de afaceri și vei discuta cu fondatorii și cu oameni-cheie ai acestor organizații.

După cele șase zile de festival în care vei învăța, vei genera o idee de afaceri alături de echipa ta și o vei testa ca să faceți, concret, bani, vei putea să te autoevaluezi și să iei o decizie informată cu privire la viitorul tău. În plus, orice tip de cunoștințe teoretice și practice din antreprenoriat se dovedesc a fi foarte utile și în alte domenii de activitate, mai ales dacă ne gândim la organizare, team management sau marketing.

Dacă nu ți-ai rezervat locul la Spark Week o mai poți face până pe 25 august, așadar completează formularul de înscriere. Primul festival de antreprenoriat va fi o experiență cu adevărat completă!