19 august 2019

Interviu: Therme București – în culisele celui mai mare centru de relaxare și divertisment din Europa

În antreprenoriat, este important să învățăm din exemplele de succes ale altor business-uri. Săptămâna viitoare, echipa Therme București ne găzduiește într-o vizită antreprenorială a complexului, alături de participanții Spark Week. Așa că am invitat staff-ul Therme să ne povestească mai multe despre proiect.

Care este povestea Therme București? Când, cum și de la cine a pornit?

Odată cu deschiderea Therme, Bucureștiul a devenit al doilea cel mai mare oraș termal din Europa, după prima și cea mai veche capitală termală atestată istoric: Roma. Putem spune că Therme este o poveste scrisă împărțită în mai multe volume. În cei 3 ani ce au trecut de la lansare, Therme București a beneficiat de o serie de extinderi și noi facilități.  Complexului i-au fost adăugate: un nou corp de 4.000 mp (Galaxy Relax, similar cu zona The Palm), cea mai mare plajă urbană din Europa (Sands of Therme, cu o suprafață de 30.000 mp), 2 parcuri tematice (Feng Shui și Pangeea, unice în Europa) și un nou restaurant-concept inspirat din viața exploratorului german Alexander von Humboldt.

„Construirea unui Therme este la fel de complexă ca a unui aeroport”, spune Hubert Spegel (CEO A-Heat Group AG). De aceea, know-how-ul liderului în acest domeniu a fost esențial în a dezvolta un astfel de proiect. Therme București este cel mai nou și mai avansat tehnologic Therme și un benchmark în categorie. Grupul Wund, numărul 1 în lume, a dezvoltat și operează mai multe proiecte de succes în Europa printre care Therme Erding, Therme Bad Worishofen, Badeparadies Schwarzwald, Badewelt Sinsheim. Echipa implicată în construcția Therme București include sute de profesioniști din peste 20 de țări care și-au dedicat talentul și imaginația pentru a construi Therme.

Care au fost cele mai mari provocări inițiale?

Provocări au fost multe, însă nu există barieră care să nu poată fi doborâtă! Să nu uităm că apa termală care alimentează întreg complexul este extrasă de la peste 3000 m adâncime și are o temperatură de 80 grade. O provocare a fost și construirea unui traseu pentru apa termală astfel încât aceasta să ajungă în piscine la temperatura optimă, în așa fel încât vizitatorii să se poată relaxa la cele mai înalte standarde. Amplasat în zona exterioară Galaxy, și Parcul Feng Shui a fost o adevărată provocare, un spectacol de vegetație și arhitectură, cu peste 120 de specii de plante perene și 40 de specii de copaci, acoperind o suprafață de 4.900 de mp. Cele opt grădini din cadrul parcului simbolizează elementele echilibrului primordial dispuse conform legilor străvechi ale armoniei dintre om și natură. Acestea au fost  gândite de o întreagă echipă de profesioniști care au luat în calcul până și cel mai mic detaliu.

Cum și cât a crescut Therme de la lansare și până acum?

Deschiderea Therme București a fost cea mai de succes lansare a unui astfel de centru înregistrată în Europa. Peste 55.000 de vizitatori au trecut pragul Therme București doar în primele două săptămâni. Au fost depășite cu mult estimările inițiale: în cei 3 ani de la marea deschidere am avut peste 3 milioane de vizitatori veniți din toate colțurile lumii. De la an la an, numărul vizitatorilor crește și ne bucurăm să ne doborâm propriile recorduri. Pentru ca totul să fie într-un perfect echilibru de funcționare, avem un număr de peste 500 de angajați care se ocupă în detaliu de fiecare aspect.

Care credeți că este rețeta succesului Therme?

Relaxare, sănătate, entertainment, atmosferă de vacanță exotică, vară continuă 365 zile pe an, 7 zile pe săptămână. Oricine își poate lua o pauză de vacanță, oricând, foarte aproape de casă. Este o rețetă pe care o respectăm cu strictețe. Spațiul generos al Therme București este împărțit în 3 zone, fiecare cu o destinație principală specifică. The Palm este, cum o arată și numele, menită relaxării vizitatorilor sub frunzișul spectaculos al celor peste 1500 de palmieri, care constituie cea mai mare grădină de acest fel din Europa. Zona Elysium li se adresează celor care caută să își răsfețe simțurile în saunele tematice, sau să se bucure de binefacerile unei ședințe de masaj. Zona Galaxy este destinată întregii familii, distracției, cu piscină cu valuri și tobogane.  Este pentru toată lumea, iar asta contează cel mai mult! 

Sunt și clienți nemulțumiți? Cum gestionați aceste situații?

Orice reclamație are și o rezolvare. Există un protocol foarte bine pus la punct pe care îl respectăm atunci când apar reclamații din partea clienților. La un volum atât de mare de vizitatori, apar tot felul de situații. Pentru că ne dorim ca experiența fiecărui vizitator să fie cât mai plăcută și unică, fiecare problemă care apare este gestionată cu foarte mare atenție de către departamentul de Costumer Care. O echipa formată doar din profesioniști are grijă că pentru fiecare vizitator ce are o nemulțumire să existe o cale de rezolvare.

Cum vedeți dezvoltarea business-ului în următorii ani?

Pregătim noi suprize pentru vizitatorii noștri, vom reveni în curând cu noutăți!

Mulțumim că ne găzduiți în vizită la voi cu participanții Spark Week interesați să devină antreprenori. Ce ar fi bine să nu rateze când vin acolo?

Experiența Therme trebuie trăită complet, de aceea noi recomandăm vizitatorilor noștri să treacă prin tot ceea ce înseamnă complexul. Toate cele 3 zone au ceva de oferit. Toate experiențele fac parte dintr-un întreg și de aceea avem zilnic cel puțin 30 de activități incluse în tariful de acces: de la peeling-uri spectaculoase până la sesiunile de saună susținute de maeștrii noștri aufguss. Recomandăm un masaj Therme signature și câteva clipe de relaxare în hamacele de pe plajă. Piscinele exterioare sunt un alt punct de atracție pentru vizitatorii noștri, la fel ca și piscinele cu minerale. Nu uitați să descoperiți arhitectura unică a Therme. Fațada construcției este autoportantă – nu are stâlpi de susținere și are o greutate de 1.100 de tone. Acoperișul este retractabil, cu o suprafață de 900 mp, este un colos transparent care cântărește 150 de tone și este cel mai mare acoperiș retractabil construit vreodată  într-o zona seismică. Totul te trimite către o atmosferă de vacanță desăvârșită și o stare de bine deplină. Therme are câte ceva pentru orice tipologie, de la pasionații de saune, piscine și plante exotice până la iubitorii de preparate surprinzătoare.

 

În cadrul Spark Week | The Future Entrepreneurs Festival, vom vizita complexul de wellness alături de o parte din echipa Therme, care ne va ghida în culise și ne va povesti mai multe și despre latura de organizare și de business a proiectului:

  • Raluca Necula – Events & Project Management Director
  • Cosmin Cîrîc – Wellness Manager
  • Remus Bogdan – Food & Beverage Director
  • Șerban Grigore – Beverage Manager

Tot în cadrul complexului, ne vom bucura de atmosferă și de facilități, dar vom participa și la un joc cu provocări antreprenoriale și distractive! Mai avem câteva locuri la primul festival de antreprenoriat pentru liceeni. Rezervă-l pe al tău pe www.sparkweek.ro!