21 martie 2018

Deja 35 de liceeni de clasa a XII-a se pregătesc ca din toamnă să devină studenți-antreprenori

The Entrepreneurship Academy, singura facultate care te învață să fii antreprenor direct de la antreprenori, convinge tot mai mulți tineri din România să îi urmeze cursurile. Peste jumătate din locurile scoase la concurs pentru anul universitar 2018 – 2019 au fost ocupate, deja 35 de viitori studenți-antreprenori așteptând cu nerăbdare începerea cursurilor. Pentru locurile rămase libere, The Entrepreneurship Academy (EA) continuă procesul de selecție al candidaților, care cuprinde trei etape: completarea formularului de pe site (www.entrepreneurship-academy.ro), participarea la un eveniment de tip Boot DAY și prezentarea la un interviu. La finalul celor patru ani de studiu, fiecare student va fi contribuit la dezvoltarea unei companii sănătoase financiar, care oferă produse și servicii potrivite pieței pe care operează.

Procesul de aplicare și admitere pentru anul universitar 2018‐2019 s‐a deschis în luna august a anului trecut și vizează selectarea acelor candidați motivați și pregătiți să facă față cerințelor unui program intens de formare academică și profesională. Pentru a menține acest standard, echipa The Entrepreneurship Academy a dezvoltat un sistem propriu de selecție, care trece candidatul prin mai multe probe. Totul începe cu în scrierea pe site și completarea unui formular care permite echipei de management să facă prima analiză. Urmează Boot DAY, o simulare de o zi a programului de antreprenoriat, în care viitorii studenți intră în contact cu antreprenori reali și business-uri cunoscute, pentru a dezbate împreună metode și soluții de creștere și dezvoltare. Interviul – face to face sau via Skype, este ultima evaluare a candidaților. Următoarul Boot DAY este programat pe data de 30 martie. Cei interesați trebuie să completeze formularul de aplicare de pe site până pe 25 martie 2018.

Suntem conștienți că oferim un model educativ care să îi ajută pe tineri să intre într-o relație corectă, de interdependență cu lumea în care trăiesc. Doar dacă ne gândim că 50% din timpul facultății, studenții noștri lucrează efectiv la business-urile lor, oferă din start o nouă perspectivă de învățare. Profesorii și mentorii facultății noastre sunt, și ei, aleși special pentru a răspunde provocărilor actuale și viitoare, pentru cei mai mulți dintre ei antreprenoriatul fiind un mod de viață. În aceste condiții, numărul înscrierilor, mult peste jumătate, ne onorează. Înseamnă că părinții și elevii au înțeles că viitorul este despre a face, a întreprinde”, afirmă Ilinca Păun, proaspăt CEO al The Entrepreneurship Academy.

The Entrepreneurship Academy (EA) este singura facultate de antreprenoriat din România în care studenții învață direct de la antreprenori. Deschisă în parteneriat cu Team Academy din Olanda, cea mai importantă școală de antreprenoriat din Europa, The Entrepreneurship Academy a adus acum doi ani în România un nou model educațional universitar.

Programul de studiu combină cursurile teoretice susținute de experți, cu learning journeys – călătorii de învățare anuale în străinătate – Amsterdam, Silicon Valley și într-o țară cu piață emergentă, ambele menite să le ofere studenților sprijinul teoretic, dar și practic, pentru a-și dezvolta, în echipe, afaceri reale. Acest model a fost implementat cu succes și în țări precum Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru, cu rezultate extraordinare. 91% dintre absolvenții acestui model educațional au un loc de muncă în primele șase luni după absolvire, iar 47% au un business sustenabil la doi ani după absolvire.

După ce am căutat timp de o lună o facultate care să mă atragă, credeam că nu voi găsi una în România. Dar până la urmă am găsit pe internet The Entrepreneurship Academy, iar după ce am citit despre ei pe site am spus: „Asta e facultatea la care mă duc pentru că e altceva și nu vreau să stau încă 4 ani în bancă. Vreau să fac ceva practic și ce mă va ajuta! Și cu banii… văd eu cum fac”. După puțină muncă am reușit să primesc bursă de la facultate și să strâng sponsorizări pentru a-mi acoperi costurile de studiu. Acum sunt student-antreprenor și mă bucur foarte tare că am făcut această alegere și că m-am chinuit să ajung aici”, afirmă Tudor Bodan, student în anul I la EA.

The Entrepreneurship Academy le oferă tinerilor care își doresc să devină antreprenori posibilitatea să învețe de la antreprenori cu experiență locală și internațională, dar și să pună în practică imediat ceea ce învață, familiarizându-se, astfel, cu realitățile mediului de business din România.

Pe parcursul celor patru ani de studiu, studenții-antreprenori vor învăța administrarea afacerilor, marketing, economie, management și vânzări, în paralel cu crearea și dezvoltarea unor business-uri profitabile, sub îndrumarea unor antreprenori și oameni de afaceri de renume, precum Florin Ilie – Head of Financial Markets Sales al ING Bank în Romania, Steven van Groningen – CEO Raiffeisen Bank, Cosmin Alexandru – decan al The Entrepreneurship Academy și Sergiu Neguț – Antreprenor și Associate Dean la Maastricht School of Management, iar lista este în continuă creștere.