18 februarie 2019

Cum să formezi echipa perfectă. ABC-ul dezvoltării business-ului prin resursa umană

Este de la sine înțeles că succesul într-o afacere nu este atins nici ușor și nici repede. Ca lucrurile să funcționeze îți trebuie răbdare, determinare, o idee de afaceri inovativă și o echipă pe măsură.

Ca student EA- The Entrepreneurship Academy înveți despre succes lucrând în echipă. Cu siguranță deja ai descoperit că nu este tot timpul ușor să lucrezi cu alți colegi. Însă este important să descoperiți că eficiența rezultă atunci când reușiți să  ajungeți la acel common ground, adică atunci când echipa se concentrează pe obiective și rezultate, este unită, se folosește de diversitatea membrilor săi, are un lider puternic și este bine organizată.

La început de drum. Cum creăm o echipă unită

Ca antreprenor și leader vei avea responsabilitatea formării unei echipe performante și vei avea provocarea să transformi diversitatea într-o oportunitate. Am alcătuit o listă cu lucruri de care să iei seama:

  • Identifică exact ce abilități trebuie să aibă membrii echipei tale. Începe prin a analiza care sunt punctele tale forte și apoi unde ai avea nevoie de ajutor. Asta te va ajuta să ai un punct de pornire.

  • Recrutează din timp. Chiar dacă nu vrei să angajezi imediat, este bine să vorbești cu cât mai mulți oameni, să cauți talente cu potențial și să îți faci business-ul cunoscut. Începe cu rețeaua ta de cunoscuți. Caută recomandări printre prieteni, colegi, angajați sau contacte de afaceri.

  • Nu uita că trebuie să facilitezi integrarea noilor membri în echipă. Atunci când recrutezi oameni noi, pe lângă abilități și personalitate, ia în calcul și cât de bine (sau nu) vor putea lucra cu membrii actuali ai echipei. Încurajează continuu comunicarea între ei. Poți lua în considerare organizarea unor activități de team-building. Chiar și organizarea unor mese după muncă might just do the trick. Este indicat să creezi materiale de training. Ele funcționează ca un dicționar explicativ al modului de lucru și culturii organizaționale pe care vrei să le implementezi.

  • Fă înțeleasă viziunea companiei. Fiecare persoană are un alt nivel de percepție deci imaginea poate fi diferită. Așadar, primul pas este ca toți membrii echipei să își înțeleagă scopul comun. Un articol din Harvard Business Review amintea că mai întâi trebuie să îți cunoști ascultătorii (membrii echipei) ca apoi să îți poți adapta mesajele. Iar după aceea trebuie să te asiguri că mesajul tău crează impact și direcționează echipa în direcția dorită.

  • Încurajează comunicarea în interiorul echipei tale. Un bun dialog ajută la eficientizarea muncii. Așadar, investește timp în asta! Organizează periodic ședințe, cere și oferă constant feedback. Nu uita, când echipa are un membru nou, asigură-te că acesta nu întâmpină dificultăți de acomodare.

ABC-ul dezvoltării echipei

Formarea unei echipe se face în timp și presupune numeroase provocări. Nu trebuie să te sperii dacă la un moment dat lucrurile nu sunt tocmai liniștite în interiorul echipei.

Teoreticienii au identificat 4 etape pe care le parcurge o echipă de la formare până la momentul în care este cu adevărat eficientă. Sunt enunțate ca formare, furtună, normare și eficientizare.  Începutul este de cele mai multe ori greu, pentru că fiecare membru își caută identitatea în cadrul echipei iar scopul și rolul său nu este pe deplin înțeles. Furtuna reprezintă, așa cum poate intuiești,  etapa în care ia naștere competiția în interiorul echipei. Apar divergențe iar regulile nu sunt încă în totalitate respectate. Însă odată ce treceți cu bine de acest moment, urmează perioada de echilibru și consens unde regulile sunt agreate de comun acord și respectate. Abia apoi echipa începe dezvoltarea unei identități comune și își crește randamentul, intrând în etapa de eficientizare.

ECHIPA este conceptul cheie al EA- The Entrepreneurship Academy

La EA- The Entrepreneurship Academy descoperi că dezvoltarea abilităților tale de antreprenor este influențată în mare parte de dezvoltarea echipei tale. Cei patru ani de studiu  te vor pregăti pentru performanță prin dobândirea unui set unic de competențe, cunoștințe și atitudini atât ca antreprenor cât și ca team member. Acestea vor viza ariile de Entrepreneurship, Team Performance, Leadership, Creation and Commercialization și Integrated Skills. Vei avea de partea ta team coaches și experții EA care te vor ghida prin sprijinul și know how-ul lor. Află mai multe despre modelul educaţional al programului de licenţă oferit de noi AICI.