24 februarie 2020

Comunitatea studenților cu impact – Mai multe despre business-urile dezvoltate de studenții antreprenori!

The Entrepreneurship Academy este singura facultate de antreprenoriat din Sud-Estul Europei. Focusul facultății este să aducă studenților cei mai buni experți și cele mai relevante instrumente care să îi ajute să devină antreprenori de succes. Probabil ești curios despre ce au realizat studenții antreprenori din facultatea noastră. Așa că astăzi, îți aducem a doua parte a articolului unde povestim despre afacerile pe care le-au dezvoltat!

 

Brandify este business-ul creat de Adeus Buhai și Andreas Bălan. Business-ul lor oferă pentru branduri și business-uri servicii complete de identitate vizuală, prin creare de site-uri web și realizare de video-uri de promovare. „Pornind de la viziunea pe care o ai deja, ne propunem să construim pas cu pas imaginea business-ului tău, indiferent de domeniul de activitate sau nivelul la care te afli”, spun ei pentru afacerile din piață.

 

Dacă ai nevoie de un website în care clienții să poată găsi informații despre produsele sau serviciile tale, sau poate te gândești să creezi un magazin online, o platformă interactivă, pe care clienții să o poată folosi cu plăcere, să fie pe cât de complexă, pe atât de prietenoasă, Brandify poate crea pentru tine exact ceea ce business-ul tău are nevoie și vor alege, împreună cu tine, cele mai bune tehnologii și metode de a transcrie în limbajul unui programator viziunea pe care o ai asupra website-ului. Totul printr-o ofertă personalizată. 

 

Acest sistem se regăsește și în secțiunea lor de soluții pe partea de video. Brandify nu realizează doar materiale video, ci se ocupă de tot procesul, de la regizare, până la producția și editarea conținutului, totul pentru a crește rata de impact a campaniilor business-urilor, fie că vorbim de conținutul pentru site, social media sau o prezentare oferită investitorilor. Afacerea lor dispune de aparatură performantă și de videografi profesioniști, care vor pune în evidență în mod creativ detaliile care contează pentru business-uri.

 

Afacerea lor a finalizat până în prezent 30 de proiecte, 5 website-uri, 10 proiecte de design grafic și 15 video-uri filmate. Astfel, Brandify a generat peste 3.200 de euro din primul an de activitate. 

 

Fustițe cu Luminițe este business-ul creat de Oana Corcodel și Ana Pitic. Afacerea lor realizează fustițe handmade unice, pentru cei care vor să aleagă o piesă vestimentară cu personalitate și care pot aduce pe oricine în lumina reflectoarelor. Produsul lor este disponibil atât pentru bebeluși și copii, cât și pentru adolescente și fetele care vor să fie trendy sau mamele care vor să se asorteze cu fetițele lor.

 

Ce spun fetele despre motivația business-ului lor? „Fustițele cu luminițe sunt despre fetițe, adolescente și femei, despre îndrăzneala pe care o avem fiecare dintre noi în inimă, despre dorința de a ne exprima și de a le capta privirile celor din jur. Despre a lăsa reacții de “WOW!” în urma noastră.”

 

Ce spun clienții despre afacerea lor? „În acest an înainte de Untold, îmi căutam o ținută în care să mă simt comod, dar specială, iar atunci am dat peste “fustițe cu luminițe”. Mi-am convins cea mai bună prietenă să ne luăm la fel și cu exact o zi înainte de a pleca la Untold au și sosit. În seara în care le-am purtat amândouă, ne-am simțit cu adevărat speciale pentru că toată lumea ne oprea să ne întrebe unde le-am găsit și mereu le recomandăm pe fetele de la fustițe cu luminițe” sau „Mi-am dorit atât de mult să le fac o surpriză mamei și surioarei mele așa că le-am comandat fustițe cu luminițe. Nimic nu a fost mai frumos decât să le îmbrăcăm și să strălucim în ele! Am fost și suntem îndrăgostite de aceste produse și abia așteptăm să le purtăm, ne-am simțit ca niște prințese! Este un proiect minunat și am toată admirația pentru zânele creatoare care au reușit să facă ceva atât de frumos!” 

 

Photoshoot-uri de familie, seturi mama-fiica și festivaluri, fustițele acestui business apar în din ce în ce mai multe locuri! Inclusiv pe ecrane! Ana și Oana au fost alături de business-ul lor și la emisiunea de pe ProTv „Arena Leilor”, obținând o finanțare de 45.000 de mii de euro de la investitori. Afacerea lor a avut până acum peste 45 de clienți și încasări de peste 1.500 de euro. Cu siguranță că oportunitatea de a apărea la o emisiune de antreprenoriat și obținerea finanțării le vor propulsa dezvoltarea pe mai departe, iar noi suntem entuziasmați să vedem cum vor crește afacerea pe mai departe.

 

Ez Stick este business-ul creat de Iulia Petrescu, Alexandru Andrieș, Teodora Iacob și Radu Ștefan. Produsul în jurul căruia este centrat business-ul este un sticker pentru telefon care poate folosi și ca suport sau lipit pe suprafețe. Accesoriul odată lipit susține greutatea telefonului, pentru momentele în care ai nevoie să ai mâinile libere sau o stabilitate în plus. Clapeta deschisă a Ez Stick poate servi drept sprijin pentru telefon pe suprafețele orizontale, iar suprafața cu lipici poate fi lipită de sticlă, perete, lemn sau orice mediu. Stickerul te va ajuta să atașezi temporar telefonul de orice suprafață plană ce nu este texturată. Ez Stick nu lasă urme și nu strică suprafețele pe care este lipit. Când ai terminat de utilizat, pur și simplu dezlipește telefonul de pe suprafață cu tot cu Ez Stick și închide-i clapeta.

 

Dacă te uiți și tu la videoclipuri pe telefon înainte să adormi, stickerul sigur îți poate veni în ajutor pentru a transforma camera ta într-un mini-cinema! În plus, Ez Stick poate fi următorul tău accesoriu trendy, având design-uri unice și colorate. Dacă te gândești la ceva specific, echipa poate chiar personaliza exact pe gustul tău accesoriul! În prezent, echipa distribuie produsul atât pe site-ul lor, cât și prin site-uri că Emag.

 

Afacerea a fost fondată de echipă în iulie 2019 și a avut deja 5000 de euro în încasări și 150 de clienți. Studenții-antreprenori care conduc Ez Stick vin constant cu idei noi în afacere lor. Aceștia au organizat o campanie caritabila pentru Crăciun, în care donau o parte din încasarea pentru fiecare produs, suma fiind donată către Concordia. De asemenea, echipa a gândit și bundle-uri cu nume creative pentru clienții care vor să cumpere produsul pentru mai multe persoane. Numele catchy precum „Me and the girls” sau „Ez Stick my gang” ne-au atras atenția nouă. Dar ție?

 

Ce spun clienții despre produsul lor? „Mereu mă uit la seriale pe telefon când alerg pe bandă și mi se întâmplă destul de des să alunece și să cadă pe jos. Acum îl lipesc pe aparat și acolo rămâne!” sau „Cel mai cool accesoriu! Îmi place pentru că îl pot lipi de orice suprafață. Am luat pentru toată familia câte unul și toți sunt super încântați de el!”. Te-au convins deja să îl încerci și tu?

 

Aer Tradițional este afacerea lansată de Oana Cordodel și Daniela Pădurariu. Business-ul lor oferă o viziune nouă asupra iilor românești. Inițial, ele au împărțit produsele în 3 categorii: aer de munte (îi ce pot fi purtate cu ușurință într-un context tradițional), aer de oraș (îi adaptate mediului cotidian) și aer de poveste (îi cusute manual la mașina, la Breaza). Produsele au și ele nume creative, precum „ie cu umor”, „ie fresh” sau „ie cu pasiune”.  

„Ne dorim ca toate clientele noastre să zâmbească la sosirea coletului, care este întotdeauna personalizat și presărat cu surprize. Motto-ul nostru este: Inspiră tradiție, expiră voie bună!”, spun fetele despre business-ul lor. 

Afacerea fetelor a avut peste 40 de clienți până acum și a generat peste 1.000 în câștiguri. Noi ne bucurăm să vedem că tradițiile sunt încă la modă și contăm pe business-ul lor să genereze mai mult impact și în rândul noilor generații!

 

Dacă aceste povești te inspiră, vrem să te ajutăm să îți aduci și tu ideile la viață și să pornești următorul business de succes! Vino la facultatea unde te susținem cu o comunitate de tineri pasionați și experți de business și unde aplici tot ceea ce înveți în context practic – propriul tău business!

Aplică acum pentru noul an universitar și devino student antreprenor la EA – The Entrepreneurship Academy! Următoarea perioadă de înscrieri se termină curând, așa că îți așteptăm aplicația! Ne poți contacta oricând și îți răspundem la curiozități.