17 februarie 2020

Comunitatea studenților cu impact – Află totul despre business-urile dezvoltate de studenții antreprenori!

The Entrepreneurship Academy este singura facultate de antreprenoriat din Sud-Estul Europei. Focusul facultății este să aducă studenților suportul și cele mai relevante informații care să îi ajute să devină antreprenori de succes. Probabil ești curios despre ce au realizat studenții antreprenori din facultatea noastră. Așa că astăzi, îți aducem prima parte din articolul unde povestim despre afacerile pe care le-au dezvoltat!

 

Eduard Burghelia este studentul nostru în anul 4 și fondatorul Confidas, platforma care verifică datele tuturor firmelor din România. Eduard a fondat compania la 21 de ani și până în 2019, a atras pentru compania lui investiții de 130.000 euro. Confidas a furnizat informații pentru jumătate de milion de oameni și a raportat până în prezent 7879002 de facturi neplătite ale firmelor.

 

Confidas oferă accesul online la un catalog cu informații financiare și statistici despre firme din România. Puteți primi alerte și afla informații despre clienții rău-platnici dar și multe alte detalii și date despre firme și activitatea lor utilizând funcția de monitorizare a unei companii.” 

Viziunea companiei este să ajute firmele să se păzească de furnizori care nu plătesc sau întârzie plățile și să creeze un mediu financiar sigur pentru afaceri.

 

Eduard spune că numărul de clienţi crește de la lună la lună, obiectivul său fiind ca platforma Confidas să devină cel mai mare furnizor de informaţii din ţară, având în portofoliu toate băncile, corporaţiile şi companiile mici din România.

 

Miruna Toanchină este studentă la The Entrepreneurship Academy și co-fondator Fabrica de Experimente, business-ul care îi ajuta pe cei mici să descopere știința prin cutii tematice. Fiecare cutie conține toate produsele necesare și instrucțiuni de urmat, astfel încât posesorul setului științific să poată realiza mai multe experimente și să înțeleagă în mod practic fizica, chimia sau toate celelalte științe.

 

Până acum, Fabrica de Experimente a avut 3.500 de clienți și încasări de 40.000 de euro. Alte evenimente care i-au ajutat să crească până acum au fost și campania de crowdfunding pe care au realizat-o pe crestemidei.ro și Roadshow-ul prin țara, unde au realizat ateliere de știință cu 1800 de tineri în București, Bacău și Cluj.

 

Difrnt este agenția creată de Ciprian Dudulea și Horia Stupu. Până acum, agenția a avut încasări de 150.000 euro și 20 de branduri clienți, printre care și Art Safari, Delta Studio sau 7Card. Agenția oferă servicii clasice de Marketing, precum crearea de content sau Paid Advertising, dar și soluții inovative pentru piața românească, precum UX/UI Engineering. Ultima lor reclamă a numărat peste 230.000 de vizualizări și ultima campanie care l-a avut că star pe Vladimir Drăghia a numărat 1 milion de vizualizări în media. 

 

Business-ul continuă să crească prin proiecte de impact alături de branduri românești. Fondatorii spun că la început însă a fost mai greu să lanseze business-ul, deoarece clienții erau sceptici cu privire la competențele unei echipe de tineri antreprenori. Dar văzând skill-urile și modul serios în care livrează cele promise, reputația agenției a început să se răspândească. Acum, Diffrnt consideră un atuu faptul că au o perspectivă fresh asupra pieței și clienții îi caută și pentru acest avantaj competitiv. De asemenea, skill-urile și provocările care i-au dezvoltat în The Entrepreneurship Academy le-au dat startul în călătorie și îi susțin pe parcursul ei. Acesta a fost locul ideal în care să înceapă afacerea, realizând prima dată campanii pentru unele din business-urile colegilor de facultate.

 

Alex Burghelia și Cosmin Scripcariu sunt prieteni, colegi de facultate și fondatori ai memoshop, magazinul cu cele mai unice idei de cadouri. Produsul lor constă într-un kit de mulaj pentru mâini, fie pentru cuplu sau familie, care creează în câteva minute o amintire unică și creativă.

 

Business-ul lor a avut până acum peste 1.300 de clienți și încasări de peste 45.000 euro. Peste 100 de review-uri de 5 stele au fost lăsate pe pagina lor de Facebook, având comentarii precum: „Alex de la memoshop a fost super amabil și m-a ajutat să le obțin în aceeași zi. Rezultatele au fost fenomenale. Sunt super simplu de folosit și ne-am mai și distrat facandu-le. Voi reveni cu siguranță în viitorul apropiat să mai comand și altele” și „O amintire frumoasă pe viață!”.

 

Un avantaj care i-a ajutat să își promoveze afacerea în mod inteligent a fost timpul și resursele investite în realizarea filmuletelor de prezentare a kit-ului, care explică în detaliu cum se folosește și care trezesc oricui curiozitatea de a-l încerca. Cu un produs unic pe piața românească, memoshop s-a concentrat pe a livra oamenilor o experiență diferită și memorabilă, iar rezultatele nu au întârziat să apară, ca vânzări pentru business-ul lor.

 

Zoe Studio este afacerea creată de Ana Petrică și Ioana Mărgineanu Zoe. Business-ul lor realizează print-uri custom-made pe haine și materiale, atât pentru clienți individuali, cât și pentru alte afaceri. Pe lângă print, afacerea lor creează și broderii custom made și proiecte creative de design.

 

Până acum, ele au atras în afacere 47 clienți, dintre care 20 de companii, având încasări de 32.000 euro. Dintre brandurile pentru care au realizat produse se numără și Origo, Manufaktura, KANE New Romanian Cuisine, Ciorbarie, Trofic și Maastricht School of Management. Recent, fetele au lansat și o colecție proprie de haine, cu mesaje și design made în house.

 

Ce spun brandurile care le-au ales serviicile? „Am ales compania Zoe Studio pentru un lucru aparent minor, să facem un cadou personalizat partenerilor noștri la sfârșit de an 2018. Pot spune acum foarte sincer, că s-a dovedit a fi ceva extraordinar, un eveniment plin de emoție. Personalizarea vestimentației la un nivel profesional ridicat, așa cum pot executa cei de la Zoe Studio, ne-a făcut fericiți și ne-a apropiat și mai mult de oamenii care contează pentru noi. #recomand”.

 

Dacă aceste povești te inspiră, vrem să te ajutăm să îți aduci și tu ideile la viață și să pornești următorul business de succes! Vino la facultatea unde te susținem cu o comunitate de tineri pasionați și experți de business și unde aplici tot ceea ce înveți în context practic – propriul tău business!

 

Aplică acum pentru noul an universitar și devino student antreprenor la EA – The Entrepreneurship Academy! Următoarea perioadă de înscrieri se termină curând, așa că îți așteptăm aplicația! Ne poți contacta oricând și îți răspundem la curiozități.