Ești absolvent. Ai învățat și ai lucrat 4 ani în The Entrepreneurship Academy. Ai câteva opțiuni:

  1. Continui să fii antreprenor. Îți dezvolți afacerea începută în facultate sau alta nouă. Cu aceiași parteneri sau cu alții noi. În timp ce prietenii tăi care au terminat altă facultate și vor să înceapă o afacere se întreabă de unde și cum ar putea să apuce treaba asta, tu ai deja 4 ani de experiențe de business, aici și în străinătate. Ai riscat, ai pierdut, ai câștigat, ai reușit. Ai înființat companii, ai vândut produse și servicii, ai încheiat contracte, ai încasat, ai investit, ai fructificat oportunități pe care alți nu le-au văzut.
  2. Vrei să iei o pauză de la antreprenoriat și să vezi cum e să lucrezi într-o companie mare. Te duci la interviu. Concurezi cu absolvenți de la alte facultăți care pot povesti la ce cursuri au fost, ce note au luat și la ce proiecte au participat în afara facultății o dată la câteva luni. Tu poți povesti ore în șir despre business-urile pe care le-ai făcut. despre cum ai depășit obstacole și cum ai interacționat cu clienții, cu furnizorii, cu colegii. De zeci de ori în fiecare lună. Pe cine crezi că va alege compania?
  3. Vrei să vezi și cum e în mediul ONG. Înființezi un ONG sau te duci să lucrezi pentru unul. Vei ști foarte bine ceea ce foarte puține ONG-uri știu: cum se obțin rezultate în mod eficient. Cum se creează resurse, cum se alocă ele, cum motivezi oamenii, cum creezi parteneriate funcționale. Pe scurt, cum creezi valoare pentru toți cei implicați. Ai făcut asta 4 ani de zile, cu oameni și organizații din mai multe țări. Când vrei să faci bine altora, e important să știi cum arată binele și cum se muncește pentru el.

Pentru absolvenții oricăror alte facultăți cel mai dur contact după absolvire e cel cu realitatea. Ție realitatea ți-a fost cel mai apropiat profesor vreme de 4 ani. În fiecare zi. Nu doar că nu te mai sperie, dar pentru că o înțelegi, ai ajuns să o prețuiești. Pentru că ea îți oferă toate oportunitățile de care ai nevoie ca să obții ce-ți dorești în viață.

Clipul de mai jos sumarizează cele mai importante lucruri cu care vei rămâne după definitivarea studiilor la EA: