29 aprilie 2019

Cărți smart pentru antreprenori smart. To read list

Citim de plăcere sau pentru că ne este util ca să evoluăm? Why not both? Societatea se dezvoltă într-un ritm alert, deci ca să ții pasul ca antreprenor trebuie să fii mereu la curent cu ultimele trenduri și să înveți din experiențele de succes sau din cele negative ale unor oameni care se remarcă în industria în care activezi.

De la cărți despre cum a fost clădit un business de succes, până la biografii și volume de dezvoltare personală și soft skills, toate îți pot aduce informații utile în calea către cea mai bună versiune a ta. În plus, acest tip de cărți sunt foarte ușor de citit, deci le poți lua cu tine chiar și în pauza de masă sau în călătoriile pe care le faci în interesul business-ului tău.

Ce cărți recomandă cei mai cunoscuți CEOs din lume?

Business Insider a realizat o listă cu cărți recomandate de cei mai cunoscuți CEOs din lume, între care și Bill Gates, Warren Buffett, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Steve Jobs, Tim Cook și Abby Joseph Cohen:

  • The Intelligent Investor– Benjamin Graham
  • The Remains of the Day– Kazuo Ishiguro
  • A Full Life: Reflections at Ninety– Jimmy Carter
  • Portfolios of the Poor-multiple authors
  • The Innovator’s Dilemma: The Revolutionary Book That Will Change the Way You Do Business– Clayton M. Christensen
  • Being Wrong: Adventures in the Margin of Error– Kathryn Schulz
  • Competing Against Time-multiple authors
  • Sapiens: A Brief History of Humankind– Yuval Noah Harari
  • The Outsiders: Eight Unconventional CEOs and Their Radically Rational Blueprint for Success-William Thorndike
  • Superintelligence: Paths, Dangers, Strategies-Nick Bostrom

Cum să citești eficient?

Nu, nu o să-ți recomandăm să-ți faci un program cu un număr de pagini pe zi! 🙂 Însă, pregătește-ți aproape câteva sticky notes pentru a marca paginile care te-ar putea ajuta ulterior în afacerea ta sau în scrierea unui discurs pentru un eveniment la care ești invitat.

De asemenea, îți poți scrie pe margini impresii sau informații personale la care te-ai raportat în momentul în care ai citit. Astfel, când vei ajunge să fii mentorul cuiva și vei împrumuta cartea îi va fi mai ușor să memoreze și să înțeleagă.

Nu uita că cititul te ajută și să-ți menții concentrarea, să-ți îmbunătățești vocabularul (mai ales cu termeni tehnici sau cu concepte noi) și să-ți modelezi personalitatea.

La EA-The Entrepreneurship Academy studenții-antreprenori au inclusă în orare secțiunea ,,Book Reading” încă din anul I. În plus, aceștia beneficiază de sfaturi și asistență de la Team Coaches, Business Coaches şi Experţi calificați.