5 august 2019

Business skills and activities la Spark Week. La ce ateliere vei participa?

Primul festival de antreprenoriat dedicat liceenilor care vor să schimbe lumea, Spark Week, va avea un program dinamic, organizat în așa fel încât zilnic să-ți dezvolți  competențe utile în mediul de business. Pe parcursul celor șase zile, participanții vor trece prin șase etape diferite: knowing, exploring, building, testing, doing și, bineînțeles, celebrating.

Ca să înveți cum să lucrezi eficient, workshop-urile vor fi concentrate pe etapele construirii unui business, urmat chiar de testarea și vânzarea unor produse create de participanți.

Activități la Spark Week. Etapele construirii unui business

Orice proiect de succes începe alături de o echipă potrivită, de aceea chiar în prima zi de festival este programat un workshop de autocunoaștere, ca să înveți care este rolul tău într-o echipă. Este important să știi exact care sunt punctele tale forte și care sunt minusurile, ca să te poți raporta obiectiv și să descoperi ce ți se potrivește. Atelierul va fi facilitat de Ian Peatey, team coach la EA – The Entrepreneurship Academy. 

Imediat după acest atelier, în aceeași zi, va avea loc etapa de construire a echipei cu care vei lucra în celelalte zile de festival și vor fi anunțate programul și provocarea săptămânii. 

După ce echipa va fi construită și fiecare își va cunoaște rolul, următorul pas este să învățați cum se construiește de fapt un business. Trecerea de la idee la afacere nu este tocmai simplă ca și cum ai bate din palme, dar cu informațiile potrivite însușite drumul spre succes va fi mai ușor. Ideea potrivită vine în urma unui proces de creativitate, activitate care va avea loc în cadrul atelierului Idea Generation, din a doua zi. Acest atelier va fi ținut de Vlad Ungureanu, Intraprenor StartCasa, specialist în business premiat la Gala Tineri Manageri de Top.

Probabil ai auzit destul de frecvent că pentru orice proiect ai nevoie de un plan, iar antreprenoriatul nu se dezice de acest tipar. În a treia zi vei învăța concret, la workshopul Business Model Generation cum îți organizezi punctual un proiect de afacere ca el să funcționeze. În aceeași zi, pe modelul deja creat vei învăța, în cadrul unui al doilea atelier, ce înseamnă marketing-ul, de ce este important să corelezi prețul, produsul și promovarea. În cadrul atelierului de Magic of Marketing, vei explora și ce înseamnă strategia de brand, la ce emoții fac click clienții și cum să le prezinți produsele și serviciile tale cât mai bine. Atelierul va fi ținut de Mihai Bonca, consultant cu experiență ca director de marketing și profesor-expert la EA-The Entrepreneurship Academy.

Nu e îndeajuns să ai o idee bună sau un produs frumos, ci trebuie să știi și cum să îl vinzi. În ziua a patra, la workshop-ul de vânzări vei dobândi competențe legate direct de ceea ce visezi: să faci bani. 🙂 Atelierul va fi facilitat de Adi Florea, Sales Expert la EA – The Entrepreneurship Academy. El are 25 de ani de experiență în domeniul vânzărilor și a fondat compania de training și consultanță Trend Consult, unde acum este Senior Partner și Business Advisor. În aceeași zi, cea de Testing, vei fi gata să plănuiești testarea prototipului tău pe piață, consiliat de experții EA.

După acumularea tuturor acestor cunoștințe, în a cincea zi de festival vei testa, pe parcursul întregului program, ideea ta de afacere și vei face bani. Practic, aceasta va fi cea mai mare provocare, dar și cel mai bun feedback pentru tine. Oricare va fi rezultatul, tu ai devenit deja un antreprenor începător, gata să își îmbunătățească planul de afaceri și să mai urce o treaptă către succes.

Programul Spark Week va conține pe lângă aceste ateliere, necesare dezvoltării tale profesionale, și discuții directe cu antreprenori, vizite la business-uri locale și activități fun. Rămâi aproape deoarece vom reveni, aici pe blog, cu articole în care vom detalia și restul activităților.

Spark Week – The Future Entrepreneurs Festival este un festival de antreprenoriat dedicat liceenilor. Până pe 9 august prețul biletului este de 950 de lei, taxă de participare care include 3 mese pe zi, participarea la toate experiențele de învățare și distracție, transportul între diverse locații din timpul festivalului și kitul de participant. Înscrie-te aici și join the tribe!