10 mai 2019

BootDay la EA-The Entrepreneurship Academy. Cum poți să devii student-antreprenor

EA-The Entrepreneurship Academy este facultatea unde, încă din primul an de studiu, dezvolți o afacere. Nu pe hârtie, ci intri direct în mediul de business și iei contact cu fiecare provocare pe care o aduce construirea firmei tale.

Procesul de admitere la EA-The Entrepreneurship Academy se desfășoară de mai multe ori pe an, în trei etape de selecție. Astăzi, 10 mai, a avut loc evenimentul BootDay, dedicat elevilor care au aplicat până pe 5 mai. Vrei și tu să devii student-antreprenor? Poți aplica pentru următoarea sesiune, până pe 14 iulie. Detalii găsești mai jos. 

 

Admiterea la EA-The Entrepreneurship Academy. Ce este BootDay?

Înainte de toate, este bine să știi ce presupune procesul de admitere. Primul pas este completarea în limba engleză, a formularului de aplicare. Candidații primesc răspunsul în urma evaluării acestuia, iar cei selectați vor fi invitați la BootDay (a doua etapă în admitere).

La BootDay ne cunoaștem față în față! Vei veni la sediul facultății și pe parcursul a 10-12 ore vei experimenta modelul educațional al EA–The Entrepreneurship Academy. În tot acest timp se lucrează în echipe pentru rezolvarea unui studiu de caz al unei companii reale. Pe lângă proiect, vei avea ocazia să cunoști echipa de management, coaches, experții și studenții actuali.

Ulterior, la câteva zile după evenimentul BootDay, dacă ai trecut cu brio cele două etape, te vei prezenta la un interviu, care poate fi atât live, cât și pe skype. După acești pași candidatul se poate aștepta la trei scenarii: este anunțat că a fost acceptat la EA-The Entrepreneurship Academy, primește feedback și este invitat la un nou BootDay sau este anunțat că procesul de selecție nu a avut un rezultat pozitiv.

Cum a fost la BootDay-ul de pe 10 mai?

În cadrul evenimentului de astăzi participanții au primit un brief de lucru din partea Biodeck. Bazându-se pe principiile economiei circulare și ale sustenabilității, Biodeck creează ambalaje și pungi biodegradabile. Pentru linia de pungi biodegradabile în apă, reprezentanții Biodeck le-au propus aplicanților din BootDay să gândească o campanie de promovare pentru a atrage cumpărători ai acestor produse, dar și pentru promovarea unui eveniment.

La finalul fiecărui BootDay, participanții prezintă propunerile lor către antreprenorii de la care au primit brief-ul, după care aceștia le dau feedback legat de ideile lor. Pentru a îi susține în pregătirea prezentării, astăzi tinerii au avut parte de două ateliere facilitate de experți care predau și la EA-The Entrepreneurship Academy. Primul atelier a fost unul despre Business Development și înțelegerea mai clară a brief-ului, fiind susținut de Vlad Atanasiu – Consultant și Product Development Manager la Advanced Thinking. Al doilea atelier a avut loc înainte de pregătirea prezentărilor, pe tema Presentation Skills, susținut de Petruș Stuparu – Trainer și Partner la Trend Consult. Între ateliere participanții lucrează în echipă la task-ul primit, acesta fiind un proces de învățare și de lucru în echipă pentru ei.

Când se mai organizează sesiuni de admitere?

Dacă ești gata să fii un changemaker, poți completa formularul de admitere până pe 14 iulie. Calendarul sesiunii de admitere este următorul:

  • Termen limită completare pentru prima etapă de selecţie (formular online) – 14 iulie
  • Etapa a doua de selecţie (BootDay) – 26 iulie
  • Etapa a treia de selecţie (Interviu final) – 27 – 30 iulie

După ce afli că ai fost admis, tot ce mai ai de făcut pentru confirmarea locului la EA – The Entrepreneurship Academy este să plătești 10% din taxa pe un an (informații relevante despre taxe și metode de finanțare sunt disponibile aici), să promovezi examenul de bacalaureat și să prezinți un certificat de limba engleză valabil. AICI găsești detalii despre certificatele acceptate de catre EA și despre scorurile aferente.

Cei 4 ani de studiu la EA-The Entrepreneurship Academy conțin atât patea teoretică a unui program de licenţă în administrarea afacerilor care cuprinde cursuri de Economie, Finanțe, Contabilitate, Management, Strategie, Marketing, Vânzări (predate de către antreprenori, specialişti şi oameni de afaceri), cât și o parte aplicată, unde teoria este pusă în practică efectiv, prin crearea de business-uri reale, care vor fi administrate de către studenţi. Ești gata să devii student-antreprenor?