28 ianuarie 2020

24h Challenge – Sesiunea 100% practică!

Cum este o sesiune clasică la facultate? Sistemul educațional conservativ propune examene și teste, care în general verifică abilitatea de a reține informații. Dar câți dintre voi nu simțiți sau nu ați simțit lipsa componentei practice, prin care să testați și să validați partea teoretică?

 

La EA – The Entrepreneurship Academy, procesul de evaluare este continuu și practic, pe toată durata anului universitar. Studenții – antreprenori compară constant obiectivele de învățare cu rezultatele obținute în business-urile lor alături de business coaches, team coaches și experți care îi ajută să dezvolte ușor propriile idei de afaceri și seturile de skills necesare unui viitor antreprenor. 

 

Inclusiv perioada de evaluare semestrială prin care trec studenții noștri, numită Evaluation Week, pune accentul pe învățarea practică și learning by doing. Momentul cel mai important al sesiunii de la EA – The Entrepreneurship Academy este 24h Challenge, unde studenții-antreprenori:

  • Primesc brief-uri reale, de la companii de top din România pentru a rezolva provocări cu care se confruntă în prezent (creșterea vânzărilor, poziționarea pe piața, lansarea unei linii noi de produse, comunicarea internă etc.). Google, ING Tech, Cărturești, NTT Data și NN sunt câteva din companiile care au oferit studii de caz pentru studenții facultății.
  • Lucrează în echipe și au un țel precis. La finalul celor 24 de ore, studenții își prezintă strategia de business pentru provocarea primită, iar soluția câștigătoare poate fi implementată de companii.
  • Dezvoltă skill-uri / aptitudini necesare pentru parcursul lor și al business-urilor pe care le construiesc. Mai mult, primesc feedback de la manageri si antreprenori care activează deja pe piața din România.

Ioana (Program Manager EA – The Entrepreneurship Academy) și Vadim (Community Manager EA – The Entrepreneurship Academy) ne aduc mai multe informații din backstage-ul experienței!

 

Ce este Evaluation Week, pe scurt?

Ioana: Evaluation Week este acea săptămână de la finalul semestrului în care antreprenorii revizuiesc ce au învățat în ultimele luni, află în ce măsură și-au atins obiectivele și stabilesc ce pot îmbunătății pentru următoarea perioadă / semestru. Este echivalentul sesiunii clasice, dar cu o componentă practică foarte puternică. Perioada de evaluare se finalizează cu 24h Challenge, provocare pe care o câștigă o singură echipă din toată facultatea. 

 

Deci …ce ai putea să ne spui în plus despre 24h Challenge?

Ioana: 24h Challenge este acea provocare la care participă toate echipele din toți anii de studiu și concurează pentru a oferi unei companii cea mai bună soluție pentru o problemă prezentată de aceasta studenților-antreprenori. 

Timp de 24 de ore, lucrează fără pauză pentru a oferi soluții reale companiilor de top din România. La finalul maratonului va fi o singură echipă câștigătoare care va avea șansa să implementeze strategia la care a lucrat.

Cu ce contribuie o astfel de experiență în dezvoltarea studenților?

Ioana: Această metodă de evaluare face parte din modelul nostru educațional ca formă de provocare a echipelor de studenți – antreprenori de a rezolva probleme reale aduse de companii din piață.

Vadim: O astfel de experiență le dezvoltă capacitatea de a găsi soluții bune, la probleme complexe, într-un interval de timp scurt. Pe lângă asta, această provocare le întărește și crește performanța în zona personală, de learning și de business.

 

Cu ce impresii rămân studenții participanți?

Vadim: De obicei sunt foarte entuziasmați în timpul acestei provocări, iar după fiecare 24h Challenge, echipa are o sesiune de feedback în care se uită la proces, la ce au învățat, ce pot face mai bine și modul în care s-au descurcat. 

 

Ce sfat ai da unui elev de liceu care nu este încă decis dacă să aplice pentru a deveni student-antreprenor:

Ioana: L-aș sfătui vină la întâlnirile de informare, urmărească evenimentele deschise pe care le organizăm și intre în contact cu echipa, înțeleagă concret despre ce este programul și dacă i se potrivește.

 

Echipa noastră a povestit despre 24h Challenge și aici: