Procesul de Aplicare & Admitere vizează selectarea acelor candidați motivați și pregătiți să facă față cerințelor unui program foarte intens de formare academică și profesională. Structura procesului de Aplicare & Admitere la EA urmărește 2 obiective:

 1. Să ofere comisiei de evaluare a candidaților o imagine cât mai realistă asupra profilului, motivației și abilităților fiecărui candidat;
 2. Să ofere candidaților interesați oportunitatea de a înțelege cât mai bine ce oferă și ce solicita EA, astfel încât să poată face cea mai bună alegere a programul de studii dorit în cunoștință de cauza.

Pentru a susține cele 2 obiective, procesul de Aplicare & Admitere este structurat în două etape:

 1. Completarea formularului de aplicație Apply now!
 2. Participarea în cadrul unui Entrepreneurship BootDay (o zi intensă de lucru în echipe pe un brief)

Formularul de aplicare include următoarele secţiuni:

 • Personal Details, adică acele date pe care trebuie oricum să le oferi atunci când te înscrii la o facultate.
 • Academic Details pentru că trebuie să ştim la ce liceu ai studiat, în ce oraş şi ce profil ai avut.
 • English Certification pentru că o parte dintre profesorii EA- The Entrepreneurship Academy sunt din afara României, iar cursurile vor fi susţinute în limba engleză (certificatul este obligatoriu la începutul studiilor; procesul de aplicare poate începe și fără el).
 • Document Upload unde trebuie să ataşezi foaia matricolă (pentru clasele a IX-XI-a dacă eşti încă elev şi pentru toţi cei 4 ani de liceu dacă ai absolvit), diploma de BAC, certificatul de engleză, CV-ul şi scrisoarea de recomandare (în engleză sau română).
 • Personal Statement care include două eseuri scurte şi un video. Pentru că vrem să ne arăţi cum eşti tu în realitate, cum gândeşti şi ce îţi doreşti să faci.
 • One last thing… cum ai aflat de EA-The Entrepreneurship Academy?

Candidații selectați în urma aplicațiilor din prima etapă vor fi invitați să participe la Entrepreneurship Boot Day, eveniment care le oferă oportunitatea de a experimenta modelul educațional al Entrepreneurship Academy, de a cunoaște profesorii și team coaches cu care urmează să lucreze pe parcursul celor 4 ani de studii și de a-și demonstra motivația pentru a deveni student și abilitățile de lucru în echipă. Începând cu 2017 organizăm Boot Days și pentru elevii de clasa a XI-a.

Aplici iar dacă ești acceptat, în clasa a XII-a te poți concentra doar pe bacalaureat și dacă e cazul, pe obținerea certificatului de limba engleză.

Cei selectați în urma Entrepreneurship Boot Day-ului vor primi decizii de admitere condiționate sau necondiționate în funcție de disponibilitatea tuturor informațiilor necesare la momentul realizării aplicațiilor. Candidaților care vor primi în prima fază decizii de admitere condiționate li se vor comunică ulterior deciziile de admitere necondiționate în momentul prezentării documentelor solicitate (ex: diplomă BAC sau/și un certificat de competență lingvistică).

Candidații cu decizii de admitere (condiționate sau necondiționate) vor avea la dispoziție 30 de zile să-și confirme locul în cadrul EA prin plata unui avans de 500 EUR din taxa de școlarizare a primului an.

Procesul de aplicare este unul continuu (rolling admission), iar dacă doreşti să participi la următorul BootDay trebuie să completezi formularul de aplicare până pe 2 mai 2017.

Notează-ţi şi tu cele mai importante date din procesul de aplicare:

 • Perioada în care vei afla dacă ai trecut de prima etapă a selecţiei: două zile lucrătoare din momentul depunerii aplicației.
 • Data până la care trebuie să confirmi participarea în BootDay (cea de-a doua etapă a selecţiei). Ediția din mai este programată VINERI, 12 MAI 2017. 
 • Aceasta este dedicată elevilor de clasa a XI-a însă nu exclude și participarea tinerilor din ani mai mari.
 • Ultimul Boot Day a avut loc pe  pe 7 aprilie. Experienţa se va desfăşura periodic.
 • În termen de maximum două săptămâni de la participarea în BootDay, aplicanţii vor primi răspunsul nostru final şi vor putea să-şi rezerve locul ca student-antreprenor.
 • Din momentul primirii ofertei educaționale, locul este garantat 30 de zile. Deadline-ul pentru semnarea contractului de studiu și plata avansului pentru anul 2017/2018 este 30 august 2017.
 • Prima zi de şcoală la The Entrepreneurship Academy este: 12 Septembrie 2017

Pentru a fi la curent cu toate noutățile EA te invităm să ne cunoaștem și să ținem legatura pe Facebook.