MODEL EDUCAŢIONAL

 • Studiile se vor face în România sau în străinătate?

Vei studia în România şi în străinătate. Cursurile şi întâlnirile de echipă le vei avea la sediul EA. La acestea se vor adăuga orele în care vei lucra împreună cu colegii tăi pentru crea și dezvolta companii reale in Romania.
În plus, anual va trebui să mergi câte 4-6 săptămâni în călătorii de învăţare (Learning Journeys) în Olanda (Amsterdam), Silicon Valley (USA) şi într-o ţară aflată în curs de dezvoltare (ex. Brazilia, Indonezia, China).

 • Cine sunt profesorii şi cum au fost aleşi?

Profesorii și Team Coaches la The Entrepreneurship Academy sunt toți oameni de afaceri, majoritatea cu multiple experiențe antreprenoriale, cu responsabilități manageriale la cel mai înalt nivel, respectați în România și la nivel internațional pentru competențele și realizările lor. Profilele lor profesionale sunt disponibile aici. Au fost aleşi în funcţie de rezultatele lor în business (în România şi la nivel internaţional) şi de abilităţile lor de a transmite lecţiile învăţate către studenţi. Majoritatea persoanelor resurse (antreprenori în rol de profesori/ experţi/ Team Coaches au fost validaţi deja prin succesul avut în cadrul programului de EMBA al Maastricht School of Management România sau/şi în cadrul Universităţii Alternative.

ADMITERE

 • Care este media minimă la examenul de limbă și care certificate sunt acceptate?

Certificatele de limba engleză acceptate sunt: IELTS  (scor minim 6.0), TOEFL (iBt scor minim 80, pBt minim 550), TOEIC (scor minim 670), Cambridge Certificate in Advanced English, Cambridge Certificate Proficiency in English. Acestea vor trebui prezentate în momentul începerii facultății și este nevoie să fie valabile în acel moment.

 • Care este nota minimă la examenul de bacalaureat?

Media la examenul de bacalaureat nu este critică în cadrul procesului de admitere (însa trebuie să iei BAC-ul până la momentul înmatriculării ca student la EA). Procesul de admitere al aplicanţilor se concentrează pe evaluarea holistică a profilelor candidaţilor, aşa cum sunt ele reliefate în documentaţia aplicaţiei (în prima etapă) şi în cadrul activităţilor din Bootcamp (în a doua etapă). Profilul studentului căutat de noi este descris aici.

 • Care sunt criteriile de eligibilitate pentru cei care aplică?

Condiţii obligatorii: Diploma de Bacalaureat şi Competenţe de comunicare în limba engleză (evidenţiate de testele standardizate de limba engleză). În cadrul procesului de selecţie al candidaţilor ne orientam după profilul studentului descris aici.

 • Când se deschid aplicaţiile şi când se închid?

Procesul de aplicare este unul continuu (rolling admission), iar dacă doreşti să participi la următorul BootDay trebuie să completezi formularul online de aplicare. Următorul Bootday va avea loc pe 26 iulie 2019 la sediul EA din București.

BOOTDAY

Care este scopul BootDay-ului EA?

Pe scurt, toată experienţa are următorul scop:

1. Pentru aplicanţi – să cunoască (echipa, teamcoaches, profesori experți), să experimenteze o parte din modelul educațional „pe viu” și să învețe lucruri noi despre el și despre antreprenoriat.

2. Pentru noi – să îi cunoaștem mai bine și să aflăm daca pot fi unul dintre cei 60 de studenți-antreprenori care vor începe The Entrepreneurship Academy anul următor, experiența BootDay fiind o parte importantă din procesul nostru de selecție.

 • Cui se adresează EA BootDay?

BootDay-ul este dedicat elevilor de liceu care vor să-şi provoace abilităţile antreprenoriale într-un context de învăţare real, colaborativ și alături de antreprenori.
Mai specific, este dedicat:
elevilor de clasa a 12-a care vor să studieze din toamna anului 2019 la The Entrepreneurship Academy;
• elevilor de clasa a 11-a care vor să testeze un mediu de învățare antreprenorial și care se gândesc să devină studenți la EA din 2020.
Toți cei care doresc să participe trebuie să trimită aplicația online și să fie selectați în urma acesteia.

 • Când va avea loc următorul EA BootDay?

Următorul Bootday pentru promoția 2019/2020 va avea loc pe 26 iulie 2019.

Vezi aici calendarul și procedura de aplicare.

TAXE, VENITURI & BURSE

The Entrepreneurship Academy pune la dispoziția studenților săi pentru anul 2018 un program de burse de merit și burse de susținere. Acest cuantum este actualizat permanent.

 • Care este bursa minimă şi bursa maximă pe care o poate primi un student?

Cuantumul burselor poate varia între 1.500 Euro şi 3.000 euro pentru fiecare an de studiu, timp de patru ani. În orice caz cuantumul nu poate depăși jumatate din valoarea taxei de studiu. 

 • Cât este taxa de şcolarizare şi când trebuie achitată?

Taxa de şcolarizare pentru anul 2019/2020 este de 7.500 Euro/an, iar aceasta poate fi achitată în două tranşe: înainte de începerea semestrului I (septembrie 2019) şi înaintea începerii semestrului II (februarie 2020).

OPEN DOORS LA SEDIUL FACULTĂȚII

 • Cum ne înscriem la serile „Open doors”?

Este simplu! Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de AICI.

 • Când veţi veni în oraşul meu?

În prezent, lucrăm la câteva parteneriate cu ONG-uri mari din România prin programele cărora vom veni în toată țara să ne cunoaștem. Revenim cu detalii. În anul 2018 am ajuns în orașe precum: Cluj, Brașov, Iași, Pitești, Ploiești, Constanța, Brăila, Timișoara și în peste 10 licee din București.

ENTREPRENEURSHIP DAY 

 • Ce este ENTREPRENEURSHIP DAY?

Entrepreneurship Day este un eveniment de 2:30- 3h în cadrul unui liceu local, la care sunt invitați toți elevii din municipiu, indiferent de liceu. Întâi, te întâlnești cu un antreprenor local de succes care îți spune cât de greu, dar și cât de ușor este să fii om de afaceri. Unde a greșit și ce a învățat din greșeli.  Apoi, te provocăm la StartUp Wizkid. Un joc online (trebuie să ai internet pe mobil ca să îl joci) în care, în primă fază, vei primi prin SMS link-ul catre joc. Vei avea ulterior 15 minute să răspunzi la întrebări de cultură antreprenorială dar și să rezolvi probleme de logică și dexteritate digitală. Startup Quiz se va juca și în alte licee din țară. Primii 5 elevi cu cele mai mari punctaje vor primi premii și vor fi invitați la o finală în București. Aici, dacă decid să se asocieze, vor concura cu alte echipe din țară. 

 • Cine participă? 

Evenimentul este organizat de The Entrepreneruship Academy, în parteneriat cu licee din Bucureşti şi din toată țara, pentru tinerii cu varste cuprinse între 16 şi 22 de ani, care doresc să afle mai multe despre antreprenoriat.