MODEL EDUCAŢIONAL

 • Studiile se vor face în România sau în străinătate?

Vei studia în România şi în străinătate. Cursurile şi întâlnirile de echipă le vei avea la sediul EA. La acestea se vor adăuga orele în care vei lucra împreună cu colegii tăi pentru crea și dezvolta companii reale in Romania.
În plus, anual va trebui să mergi câte 4-6 săptămâni în călătorii de învăţare (Learning Journeys) în Olanda (Amsterdam), Silicon Valley (USA) şi într-o ţară aflată în curs de dezvoltare (ex. Brazilia, Indonezia, China).

 • Cine sunt profesorii şi cum au fost aleşi?

Profesorii și Team Coaches la The Entrepreneurship Academy sunt toți oameni de afaceri, majoritatea cu multiple experiențe antreprenoriale, cu responsabilități manageriale la cel mai înalt nivel, respectați în România și la nivel internațional pentru competențele și realizările lor. Profilele lor profesionale sunt disponibile aici. Au fost aleşi în funcţie de rezultatele lor în business (în România şi la nivel internaţional) şi de abilităţile lor de a transmite lecţiile învăţate către studenţi. Majoritatea persoanelor resurse (antreprenori în rol de profesori/ experţi/ Team Coaches au fost validaţi deja prin succesul avut în cadrul programului de EMBA al Maastricht School of Management România sau/şi în cadrul Universităţii Alternative.

ADMITERE

 • Care este media minimă la examenul de limbă?

La examenele de limbă trebuie sa obţii cel puţin: IELTS – Academic 6, CAMBRIDGE – CAE C, TOEFL – 79.

 • Care este nota minimă la examenul de bacalaureat?

Media la examenul de bacalaureat nu este critică în cadrul procesului de admitere (însa trebuie să iei BAC-ul până la momentul înmatriculării ca student la EA). Procesul de admitere al aplicanţilor se concentrează pe evaluarea holistică a profilelor candidaţilor, aşa cum sunt ele reliefate în documentaţia aplicaţiei (în prima etapă) şi în cadrul activităţilor din Bootcamp (în a doua etapă). Profilul studentului căutat de noi este descris aici.

 • Care sunt criteriile de eligibilitate pentru cei care aplică?

Condiţii obligatorii: Diploma de Bacalaureat şi Competenţe de comunicare în limba engleză (evidenţiate de testele standardizate de limba engleză). În cadrul procesului de selecţie al candidaţilor ne orientam după profilul studentului descris aici.

 • Când se deschid aplicaţiile şi când se închid?

Procesul de aplicare este unul continuu (rolling admission), iar dacă doreşti să participi la următorul BootDay trebuie să completezi formularul de aplicare până pe 1 martie 2017. Următorul Bootday va avea loc pe 10-11 martie 2017.

BOOTDAY

Care este scopul BootDay-ului EA?

Pe scurt, toată experienţa are următorul scop:

1. Pentru aplicanţi – să cunoască (echipa, teamcoaches, profesori experți), să experimenteze o parte din modelul educațional „pe viu” și să învețe lucruri noi despre el și despre antreprenoriat.

2. Pentru noi – să îi cunoaștem mai bine și să aflăm daca pot fi unul dintre cei 60 de studenți-antreprenori care vor începe The Entrepreneurship Academy anul acesta, experiența BootDay fiind o parte importantă din procesul nostru de selecție.

 • Cui se adresează EA BootDay?

BootDay-ul este dedicat elevilor de liceu care vor să-şi provoace abilităţile antreprenoriale într-un context de învăţare real, colaborativ și alături de antreprenori.
Mai specific, este dedicat:
elevilor de clasa a 12-a care vor să studieze din toamna anului 2017 la The Entrepreneurship Academy;
• elevilor de clasa a 11-a care vor să testeze un mediu de învățare antreprenorial și care se gândesc să devină studenți la EA din 2018 și pentru care deschidem aplicațiile în primăvara 2017.
Toți cei care doresc să participe trebuie să trimită aplicația online și să fie selectați în urma acesteia.

 • Când va avea loc următorul EA BootDay?

Următorul Bootday pentru promoția 2017 va avea loc pe 10 martie 2017.

Vezi aici calendarul și procedura de aplicare.

TAXE&VENITURI&BURSE

În prima generație 12 din cei 15 studenți sunt bursieri cu burse între 1.500 și 5.000 euro.

The Entrepreneurship Academy pune la dispoziția studenților săi pentru anul 2017 un program de burse de merit și burse de susținere în cuantum de  peste 130.000 EUR / 4 ani și este în creștere.

Fondul este construit de ING Bank, partener fondator, de NN, Asigurări de Viață, și companii locale și un grup de antreprenori români, astfel: 9 burse antreprenoriale și 7 burse de susținere

Burse antreprenoriale în valoare de 1.500 Euro

 • ING Bank susține viitorii studenți The Entrepreneurship Academy cu două burse anuale, timp de patru ani, în valoare de 1.500 Euro/bursa antreprenorială
 • Trendconsult Group oferă două burse de 1.500 euro/an timp de 4 ani
 • Deloitte România oferă o bursă în valoare de 1.500 euro/an timp de 4 ani
 • Adrian Țuluca (Managing Director la Propaganda) oferă o bursă în valoare de 1.500 euro/an timp de 4 ani
 • Mihai Marcu (Președinte MedLife) oferă o bursă în valoare de 1.500 euro/an timp de 4 ani
 • B-tem oferă o bursă în valoare de 1.500 euro/an timp de 4 ani
 • Ponderas Hospital oferă o bursă în valoare de 1.500 euro/an timp de 4 ani

Burse de susținere în valoare de 3.000 euro

Wargha Enayati, fondatorul Rețelei private de sănătate REGINA MARIA oferă două burse în valoare de 3.000 euro/an timp de 4 ani.

NN oferă burse de susținere și performanță în valoare de 3.000 euro pe an, timp de 4 ani

 • Care este bursa minimă şi bursa maximă pe care o poate primi un student?

Cuantumul burselor poate varia între 1.500 Euro şi 3.000 euro pentru fiecare an de studiu, timp de patru ani.

 • Cât este taxa de şcolarizare şi când trebuie achitată?

Taxa de şcolarizare pentru anul 2017 este de 6.500 Euro/an, iar aceasta poate fi achitată în două tranşe: înainte de începerea semestrului I (septembrie 2017) şi înaintea începerii semestrului II (februarie 2018).

OPEN DOORS LA SEDIUL FACULTĂȚII

 • Cum ne înscriem la serile „Open doors”?

Este simplu! Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de aici.

 • Când veţi veni în oraşul meu?

În prezent, lucrăm la câteva parteneriate cu ONG-uri mari din România prin programele cărora vom veni în toată țara să ne cunoaștem. Revenim cu detalii. În anul 2016 am ajuns în orașe precum: Cluj, Brașov, Iași, Pitești, Ploiești, Constanța, Brăila, Timișoara și în peste 10 licee din București.

ENTREPRENEURSHIP DAY 

 • Ce este ENTREPRENEURSHIP DAY?
 • Vino să afli cum poţi construi un business de la 0 şi să participi la o competiție care îţi va testa spiritul antreprenorial. The Entrepreneurship Academy organizează Entrepreneurship Day în licee din toată țara, o competiție de făcut bani în numai câteva ore, deschisă Amfiteatrul Liceului Pedagogic Buzău cu un workshop despre ”Cum construiești un business de la 0?”.
  Ziua continuă cu o provocare din partea echipei The Entrepreneurship Academy. Elevii cu spirit antreprenorial vor fi invitați să facă bani pornind de la 0. Provocarea va dura 3 ore și va fi rezolvată în afara liceului, în echipe de maximum 5 membri. Echipele participante vor avea ca obiectiv să obțină venituri de cel puțin 300 de lei în timpul celor 3 ore de lucru.
  Bineînțeles, banii obținuți le vor reveni participanților.
  Pe lângă asta, echipa/echipele care și-au atins target-ul dar și echipa cu cea mai inovativă idee de a face bani vor fi premiate.
 • Cine participă? Evenimentul este organizat de The Entrepreneruship Academy, în parteneriat cu licee din Bucureşti şi din toată țara, pentru tinerii cu varste cuprinse între 16 şi 22 de ani, care doresc să afle mai multe despre antreprenoriat.
 • Unde mă pot înscrie? Dacă ai între 16 şi 22 de ani şi vrei să participi la următoarea competiție, trimite-ne pe info@entreprenation.ro datele tale de contact şi noi te anunțăm când venim la tine în oraș.