7 noiembrie 2018

Guest post: Adrian Florea, expert în Sales pentru anul II

Și dacă am făcut, totuși, o treabă bună? O listă cu întrebări despre noua generație

Stau și scriu acest articol în camera fiului meu cel mare. Fosta cameră, pentru că acum e la facultate în Olanda. Ieri a venit să ne viziteze, a stat o noapte și azi l-am dus la aeroport. A stat doar o noapte, dar camera pare explodată. Nu înțeleg cum a reușit să lase două perechi de șosete murdare pe jos, lângă pat. De unde două? Și de ce a căutat să scoată din cutii și de pe rafturi toate obiectele astea? La ce i-au folosit? Și cine strânge după el?

Oare în apartamentul pe care l-a închiriat în Olanda o fi la fel de dezordine? Dar oare la facultate cum se descurcă? Poate să muncească singur? O fi suficient de hotărât încât să tragă tare? Va rezista până la sfârșitul celor patru ani? Și după facultate, oare ce angajator o să-i suporte toanele? Oare îl vor descoperi pe tânărul care a muncit cinci ore pe zi pentru a învăța să deseneze suficient de bine încât să fie admis la universitatea la care a visat să studieze?

Și toate întrebările astea de ce vin peste mine acum? Sunt despre Sebi sau sunt valabile pentru o întreagă generație?

E generația crescută de noi. Le-am dat poate mai multă iubire decât am avut noi parte și le-am dat cu siguranță o bunăstare superioară celei de care ne-am bucurat noi. Le-am dat mai mult zahăr, mai mult ecran de calculator, TV, smartphone. I-am întrebat mai puțin “ce-ai mâncat azi?”, dar am început să vorbim despre ce visează și ce simt. I-am lăudat poate mai des decât era cazul și le-am spus că îi iubim. Le-am spus să creadă în ei înșiși și să cutreiere lumea. Le-am spus că orice e posibil.

Și ce-a ieșit?

Continuarea în ediția online din Revista Cariere.